'Gaat voorspoedig'

Nieuw abonnement PlayStation komt 'waarschijnlijk' in juni

nieuwe abonnementsdienst playstation plus sony
22 april 2022 om 18:33
Laatste update: 22 april 2022 om 18:36

De vernieuwde abonnementsdienst van PlayStation is waarschijnlijk vanaf 22 juni in Europa te gebruiken. Dat is nu de 'richtdatum' van het bedrijf.

Sony PlayStation schrijft dat in een blogpost over de dienst die oorspronkelijk in maart werd gepubliceerd. De post is vandaag aangepast.

De voorbereidingen voor de lancering van de nieuwe versie van PlayStation Plus gaat volgens het bedrijf zeer voorspoedig, waardoor het de dienst nu vroeger beschikbaar kan maken voor het grote publiek. PlayStation hoopt op 23 mei de dienst naar Azië te brengen, op thuisland Japan na, dat Plus waarschijnlijk op 1 juni krijgt.

Noord- en Zuid-Amerika zullen de dienst waarschijnlijk op 13 juni kunnen gebruiken. Europa is als laatste aan de beurt. 

Drie versies van Plus

De gamegigant werkt al lang aan een gemoderniseerde versie van PlayStation Plus en PlayStation Now, zijn twee abonnementsdiensten. Het is de bedoeling dat deze twee samen een nieuw abonnement onder de naam PlayStation Plus gaan vormen.

Er zullen drie niveau's beschikbaar zijn voor abonnees. PlayStation Plus Essential lijkt op de huidige Plus-dienst, waarbij je gratis games krijgt, kortingen, toegang tot multiplayer en gameopslag in de cloud. Deze dienst kost 9 euro per maand.

Verder is er Extra, voor 14 euro per maand. Met Extra krijg je toegang tot 400 gratis games, bovenop wat je al met Plus krijgt. 

De duurste versie van de dienst heet Premium en zal 17 euro per maand gaan kosten. Premium voegt nog eens 340 extra games toe, en toegang tot PlayStation, PlayStation 2, PlayStation Portable en PlayStation 3 games via de cloud. 

Xbox Game Pass

Concurrent Microsoft biedt momenteel Game Pass op Xbox aan voor 10 euro per maand. Game Pass biedt toegang tot meer dan 400 games en streaming vanuit de cloud.

IKEA stapt in games: hoe bevalt het?