Elon Musk haakt in op grappen over overname: 'Ik wil Coca-Cola kopen'
Sociale media

Elon Musk haakt in op grappen over overname: 'Ik wil Coca-Cola kopen'

28-04-2022 08:59 Laatste update: 08:59

Elon Musk zegt dat hij na de overname van Twitter wil doorpakken door ook Coca-Cola over te nemen. De miljardair schreef de als grap bedoelde tweets over Coca-Cola nadat hij eerder had uitgelegd hoe hij vindt dat Twitter met de vrijheid van meningsuiting moet omgaan.

Na de overnamedeal met Twitter is Elon Musk vrolijk verdergegaan met het tweeten van grappen. De meest opmerkelijke: dat hij Coca-Cola wil overnemen om vervolgens het originele cola-recept uit 1886, oftewel mét cocaïne, te laten terugkeren. Met de cola-tweets reageerde Musk op alle grappen die de afgelopen dagen op sociale media zijn gemaakt over zijn overname van Twitter. "Laten we Twitter maximaal leuk maken!", voegde Musk daaraan toe.

Coca-Cola is zelfs voor de rijkste man op aarde waarschijnlijk te duur. De beurswaarde van het colamerk is 284 miljard dollar, terwijl Musks fortuin wordt geschat op zo'n 253 miljard dollar. Daarvan zit een groot deel in aandelen. 

Vrijheid van meningsuiting

Als de overname door Musk voor 44 miljard dollar doorgaat, wil hij van Twitter een soort bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken. In meerdere tweets heeft de miljardair gezegd dat hij vindt dat Twitter momenteel te strenge regels hanteert. 

"Met 'vrijheid van meningsuiting' bedoel ik gewoon dat wat overeenkomt met de wet. Ik ben tegen censuur die veel verder gaat dan de wet. Als mensen minder vrijheid van meningsuiting willen, zullen ze de regering vragen om wetten aan te passen. Daarom is voorbijgaan aan de wet in strijd met de wil van het volk", aldus Musk.

'Tweetverbod' van beurswaakhond

Zijn tweets brengen Musk regelmatig in problemen. Zo zorgden zijn berichten over Tesla meermaals voor grote koersschommelingen. De tweet waarin hij in 2018 zei Tesla van de beurs te willen halen, leidde tot een slepend conflict met de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, die vond dat Musk hiermee beleggers misleidde. De SEC dwong hem tot een schikking waarin hij beloofde al zijn tweets te laten controleren door juristen voordat hij ze plaatst.  

Musk probeerde de afgelopen maanden onder dat 'tweetverbod' van de SEC uit te komen, maar de rechter oordeelde woensdag dat de maatregel gewoon in stand blijft. Hij zal zijn tweets dus aan advocaten moeten blijven voorleggen.

Wat wil Elon Musk met de overname van Twitter?