coca-cola telefoon cocacola smartphone realme
Smartphone in cola-stijl

Coca-Cola-telefoon onthuld: de smartphone voor colafans?

10 februari om 16:45
Laatste update: 10 februari om 17:53

Liefhebbers van Coca-Cola kunnen nu ook een speciale smartphone van hun favoriete colamerk kopen. Het Chinese merk Realme brengt het toestel, in samenwerking met Coca-Cola, volgende week op de markt.

De 'Realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition' heeft een ontwerp in de stijl van Coca-Cola, met onder andere een groot logo van het colamerk op de achterkant. De Coca-Cola-smartphone wordt voorlopig alleen in een beperkte oplage in enkele Aziatische landen uitgebracht. Daardoor zou het een collector's item kunnen worden. 

Het toestel, met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag, kost in India omgerekend zo'n 250 euro en is daar vanaf 14 februari verkrijgbaar. Wereldwijd worden er 6000 exemplaren van de smartphone gemaakt. Het is volgens een Realme-woordvoerder nog niet duidelijk in welk andere landen het toestel gelanceerd zal worden.

Extra's

De telefoon wordt geleverd in een 'luxe boxset' met onder andere een speldje in de vorm van een colaflesdopje, allerlei stickers en een kaartje met een uniek nummer. Ook zit er een beeldje bij van de Realme-mascotte 'Realmeow'.

De software bevat ook allerlei extra's rond Coca-Cola. Tijdens het opladen wordt een animatie met colabubbels getoond en de pictogrammen en wallpapers zijn in Coca-Cola-stijl uitgevoerd. Ook zijn er speciale ringtones en notificatiegeluiden die bij het colamerk moeten passen. En het geluid bij het maken van een foto bootst het openen van een colaflesje na.

Specs

Het toestel heeft dezelfde specs als de recente Realme 10 Pro: een 6,67 inch amoled-scherm met 120 Hz, een Qualcomm Snapdragon 695-chip, een 5000 mAh-batterij en een 108-megapixel hoofdcamera.

Eind jaren 90 bracht het Franse bedrijf SAGEM overigens al eens een Coca-Cola-mobieltje op de markt. Ook de Duitse fabrikant Bosch kwam destijds met een Coca-Cola-gsm.

Smartphone die razendsnel oplaadt

Realme, dat onderdeel is van hetzelfde moederbedrijf als de merken Oppo en OnePlus, kwam eerder deze week ook al met een nieuwe smartphone die extra snel is op te laden. De batterij van dat toestel laadt in 9,5 minuten op van 0 naar 100 procent. 

Review Samsung Galaxy S23