© Snap

Snapchat komt met een mini-drone die je automatisch volgt
Drones

Snapchat komt met een mini-drone die je automatisch volgt

28-04-2022 17:16 Laatste update: 17:39

Snapchat-moederbedrijf Snap heeft zijn eerste drone onthuld. De Pixy is bedoeld om zelfstandig foto's en video's van de eigenaar te maken, die automatisch naar de telefoon worden gestuurd.

Snap-topman Evan Spiegel onthulde de kleine drone vanavond tijdens de Snap Partner Summit, een online presentatie van alle nieuwe technieken van Snap. Het bedrijf richt zich tegenwoordig op augmented reality en biedt bedrijven en ontwikkelaars mogelijkheden als het digitaal passen van kleding via een Snapchat-filter. Met de Pixy grijpt Snap echter terug op zijn zelfverklaarde kern: die van camerabedrijf.

Pixy is een gele plastic drone van zo'n 12 bij 13 centimeter met een dikte van centimeter of drie. Het is de bedoeling dat gebruikers de drone vanaf de palm van hun hand laten opstijgen. Net als drones van andere merken heeft Pixy een automatische volgfunctie. De drone achtervolgt de gebruiker en kan ook gebaren herkennen. Zo kan de gebruiker aan Pixy duidelijk maken vanuit welke hoek hij moet filmen of fotograferen.

Twee camera's 

De drone heeft twee camera's: eentje naar voren en eentje naar beneden gericht. De drone filmt in 2.7K-resolutie in liggend formaat (16:9). Met de Snapchat-app zijn de video's te monteren zodat ze geschikt zijn om te delen op sociale media. De Pixy weegt maar 101 gram en heeft 16 GB opslag.

Bovenop de drone zit een draaikop waarmee de drone op verschillende standen kan worden gezet, zoals volgen of het automatisch herkennen van actiemomenten. De Pixy heeft geen ingebouwde gimbal om beelden te stabiliseren. Het is nog niet duidelijk wat de accuduur van de kleine drone is. De concurrent Mini SE van marktleider DJI houdt het zo'n half uur vol op één lading.

230 dollar

Pixy wordt vooralsnog alleen geleverd in de VS en Frankrijk en kost 229,99 dollar. Daarvoor krijgen gebruikers de Pixy-drone, een batterij, een beschermende huls en een draadkoord. Ook is er een versie met extra batterij, voor 249,99 dollar. Pixy wordt over 11 tot 12 weken geleverd: halverwege juli.

Snap verkoopt de drone zolang de voorraad strekt. Eerder verkocht het bedrijf zijn Spectacles-camerabrillen ook op zo'n manier. Het is nog niet bekend of en wanneer de Pixy in Nederland op de markt komt.

The Verge probeerde de Pixy al: