© Blizzard

warcraft mobile game arclight rumble ios android blizzard
Arclight Rumble

Blizzard kondigt nieuwe WarCraft-game voor mobiele telefoon aan

3 mei om 17:46
Laatste update: 3 mei om 17:53

Activision Blizzard komt met een nieuwe WarCraft-game, Arclight Rumble, voor iOS en Android.

Warcraft Arclight Rumble komt 'later dit jaar uit', maakte het bedrijf vandaag bekend. Het is na kaartspel Hearthstone de enige mobile game in de beroemde fantasyreeks van Blizzard, de bedrijfstak die zich onder andere over WarCraft, StarCraft en Overwatch ontfermt.

Je bevecht elkaar met minifiguren, waarvan er 65 te verzamelen zijn, aldus de website. Er is een lange verhaalcampagne voor spelers die liever in hun eentje spelen, maar er zijn ook mogelijkheden om samen of tegen elkaar te spelen.

Het bedrijf omschrijft het spel verder als 'panisch' en 'uitdagend', met een nadruk op strategische gevechten. Je moet je figuren tactisch op de kaart plaatsen om vijanden te bevechten en torens te bezetten. 

Free-to-play

Uiteindelijk is het de bedoeling om de baas aan het einde van elk gebied te verslaan. Naast figuren kun je ook magische spreuken inzetten. De bekende verbonden uit de WarCraft-reeks maken verder hun opwachting, zoals de Alliance en de Horde, en ook beroemde personages als Jaina Proudmoore zijn aanwezig.

Het spel zal gratis te spelen zijn. Er volgen in de komende maanden nog een aantal bèta-testen, die worden aangekondigd via de website.

Overname Microsoft

Microsoft kondigde vorig jaar aan dat het gamegigant Activision Blizzard voor meer dan 60 miljard euro wil gaan kopen. Het is daarmee de grootste overname in de game-industrie ooit.

Activision Blizzard is een samenvoeging van drie bedrijven: Activision, dat onder andere de populaire Call of Duty-schietgamereeks maakt, mobiele gamemaker King, en Blizzard. Dit fusiebedrijf ligt sinds afgelopen zomer onder vuur omdat discriminatie en seksueel wangedrag gemeengoed zou zijn op de werkvloer. De staat Californië heeft een rechtszaak aangeknoopt tegen de gamemaker.

IKEA en gaming: hoe gaat dat?