'Sonos werkt aan eigen slimme assistent'
Binnenkort al te gebruiken

'Sonos werkt aan eigen slimme assistent'

04-05-2022 18:23 Laatste update: 21:40

Fabrikant Sonos werkt aan een eigen stemassistent voor zijn slimme speakers en zal die binnenkort aankondigen.

Dat zeggen bronnen die betrokken zijn bij het project tegen The Verge. De stemassistent zou al bijna klaar zijn en is waarschijnlijk vanaf 1 juni in de Verenigde Staten te gebruiken.

Uiteindelijk moeten alle Sonos-producten die gebruikmaken van S2-software wereldwijd toegang krijgen tot de slimme assistent. Het is al vrij lang mogelijk om de concurrerende stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistent via de slimme speakers van het bedrijf te gebruiken.

'Hey Sonos'

De assistent zal simpelweg Sonos Voice gaan heten. Gebruikers kunnen de assistent activeren door deze aan te spreken met 'Hey Sonos'. 

Voice zal verder veel op zijn concurrenten lijken, met mogelijkheden om muziek met je stem op te starten en 'andere functies'. Op dit moment zou er echter geen mogelijkheid zijn om via Spotify en YouTube Music muziek af te spelen - wel met apps als Apple Music en Pandora.

Meer dan alleen hardware

De beslissing om een stemassistent aan te bieden, zou deel zijn van Sonos' strategie om meer diensten te gaan leveren naast zijn hardware. Het bedrijf wilde geen commentaar leveren op de berichtgeving van The Verge, maar verschillende vacatures voor testers en andere technici die iets met stemherkenning doen tonen aan dat het bedrijf er wel mee bezig is.

Wereldwijd zijn Amazon, Google en Apple de populairste spelers op de markt voor slimme speakers. In Nederland blijft Sonos echter mateloos populair: zes procent van alle Nederlanders heeft een Sonos One in huis, ruim meer dan het percentage Nederlandse huishoudens die een Google Home (4 procent) of een Google Home Mini (3 procent) heeft staan.

Dit is de nieuwe Sonos Beam