© Microsoft

'Microsoft werkt aan stick om games naar tv te streamen'
Xbox

'Microsoft werkt aan stick om games naar tv te streamen'

06-05-2022 18:53 Laatste update: 18:56

Microsoft is van plan om een apparaat op de markt te zetten waarmee je games kan streamen zonder spelcomputer. Het gaat vermoedelijk om een kleine stick.

De stick zou ergens in de komende twaalf maanden op de markt moeten komen, schrijft VentureBeat. Naast een stick voor televisies zou Microsoft ook aan een speciale Xbox-app voor Samsung-tv's werken.

Het bedrijf maakt daarmee een stap die er al langer aan zat te komen: de Xbox is niet meer het belangrijkste gamingproduct van Microsoft. Game Pass, het abonnement waarmee je toegang krijgt tot een selectie van honderden games die je ook kan streamen vanuit de cloud zonder iets te downloaden, staat voorop.

De stick moet het dus mogelijk maken om games op je televisie te spelen zonder dat je een speciale spelcomputer hoeft te kopen, door games vanuit een server in de cloud naar je scherm te streamen. Naast games zou je via de stick ook videoapps moeten kunnen gebruiken. 
 

Game Pass

Game Pass Ultimate, het abonnement dat de cloudservices bevat, kost momenteel 13 euro in de maand. Inmiddels zijn er meer dan 300 games te spelen via Game Pass op Xbox, pc, en in veel gevallen via de cloud op andere schermen.

Microsoft bracht zijn Xbox Series X|S -spelcomputers in 2020 voor het eerst uit. Door het aanhoudende chiptekort blijft het lastig om een van de consoles te bemachtigen.

Zo werkt games streamen vanuit de cloud