Nieuwe elektrische Harley-Davidson is lichter en goedkoper
Elektrisch rijden

Nieuwe elektrische Harley-Davidson is lichter en goedkoper

11-05-2022 07:52 Laatste update: 08:01

Harley-Davidson heeft zijn tweede elektrische motorfiets onthuld. De middenklasser LiveWire Del Mar heeft een 60 kW-motor (80 pk) en gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

De nieuwe versie van de LiveWire-motorfiets is volgens Harley-Davidson 25 procent lichter dan de LiveWire One, die in 2019 op de markt kwam. Dat is onder andere mogelijk doordat de accu op een nieuwe manier onderdeel uitmaakt van het frame. Ook zijn enkele componenten, zoals de omvormer, de controllerhardware en de ingebouwde oplader, geïntegreerd in één eenheid, die aan de buitenkant zit gemonteerd. Harley-Davidson hoopt met dit meer betaalbare model een jongere doelgroep aan te trekken.

De LiveWire Del Mar heeft een actieradius van 160 kilometer. DC-snelladen ondersteunt de Del Mar niet, alleen opladen met level 1 en 2. De elektromotor van de Del Mar gebruikt een direct drive-opstelling en heeft 20 procent minder vermogen dan de eerste LiveWire. De motorfiets beschikt over GPS-tracking en ingebouwd mobiel internet, waarmee ook over-the-air softwareupdates mogelijk zijn.

Nieuw platform

De LiveWire Del Mar komt in het voorjaar van 2023 op de markt en gaat in de VS 15.000 dollar kosten. Dat is ruim zevenduizend dollar goedkoper dan de LiveWire One. De Europese prijs is nog niet bekend.

De Del Mar is gebouwd op het nieuwe Arrow-platform van LiveWire, dat de komende jaren zal dienen als de basis voor meerdere elektrische motorfietsen. Harley-Davidson hintte ook al op de komst van een derde LiveWire-model.

Kijk ook onze serie over elektrische motorfietsen.

Getest: eerste elektrische Harley-Davidson