Google presenteert nieuwe Pixel-gadgets: van oortjes tot horloge
Pixel Watch en Pixel 7

Google presenteert nieuwe Pixel-gadgets: van oortjes tot horloge

11-05-2022 19:44 Laatste update: 12-05-2022 08:05

Google komt dit jaar met een nieuwe budgetversie van de Pixel 6, de nieuwe smartphones Pixel 7 en Pixel 7 Pro, de eerste volledig door Google gebouwde Pixel Watch en de Pixel Buds Pro. Volgend jaar volgt ook een nieuwe tablet.

Dat kondigde het bedrijf aan tijdens zijn jaarlijkse I/O-event.

De Pixel 6A is een kleinere, goedkopere versie van de Pixel 6 die vorig jaar gelanceerd werd. De prijs: 449 dollar in de Verenigde Staten, hetzelfde als de Pixel 5A. Googles eigen Tensor-chip was de ster van deze aankondiging: de chip zit niet alleen in de duurdere modellen van de Pixel 6, maar ook in de nieuwe budgetversie.

Verder heeft de Pixel 6A een ontwerp met aluminium en glas. Het toestel is net zoals eerdere edities van de Pixel waarschijnlijk niet officieel in Nederland te krijgen wanneer hij in juli in de verkoop gaat. Sommige Nederlandse webwinkels bieden de Pixel-telefoons wel aan.

Pixel 7

Datzelfde geldt voor de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, de nieuwe vlaggenschiptelefoons van Google die slechts enkele maanden na de Pixel 6A al te reserveren zijn. Veel wilde Google over de nieuwe telefoons niet kwijt, behalve dat de camerastreep achterop niet meer van glas is, maar van aluminium.

De nieuwe smartphones krijgen ook een nieuwe versie van de Tensor-chip, en natuurlijk Android 13. Dat besturingssysteem zit op dit moment in de betafase.

Pixel-oortjes met ruisonderdrukking

Verder krijgen de oortjes van Google, de Pixel Buds, in hun nieuwe Pro-uitvoering ook ruisonderdrukking. Ze zijn vanaf 21 juli te bestellen voor 199 dollar, in groen, zacht rood, en twee tinten grijs. 

Ruisonderdrukking is overigens niet de enige toevoeging. Ook op het gebied van ruimtelijk geluid holt Google Apple achterna, met een functie die door het volgen van je bewegingen jou het gevoel moet geven dat je geluid in een driedimensionale ruimte hoort. Daarnaast kun je de Buds met meerdere apparaten tegelijk verbinden. Of de Pixel Buds Pro überhaupt hier te verkrijgen zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Eigen smartwatch

Google speelt al jaren een rol op de markt voor smartwatches met zijn besturingssysteem Wear OS, maar een volledig eigen horloge had het nog niet. Daar komt nu verandering in met de Pixel Watch, een minimalistisch rond horloge in zwart en wit.

Er gaan al minstens een jaar geruchten over de Watch, maar veel bijzondere details gaf Google niet. Het bedrijf legde vooral de nadruk op de integratie met zijn eigen fitnessapp Fitbit. De Pixel Watch bevat andere gezondheidsapps, zoals slaapsensors en hartslagmeters.

De Watch is 'deze herfst' te verkrijgen, maar zoals gebruikelijk is niet duidelijk waar het apparaat te koop zal zijn.

Terug naar de tabletmarkt

Ten slotte kondigde Google een eigen tablet aan. Het nieuwe apparaat moet in 2023 te koop zijn en draait op Android, met een eigen Tensor-chip van Google.

Het is de eerste tablet die Google sinds 2013 op de markt wil brengen, en de ambities zijn gericht op een groot scherm in de vlaggenschipklasse. Maar veel informatie gaf het bedrijf niet prijs - zelfs de naam niet, behalve dat het onder het merk Pixel zal vallen. 

Heeft de Google Pixel 6 de beste camera?