Anna Gimbrère duikt voor Bright in de technologie van de toekomst

Anna Gimbrere

Op televisie en YouTube

Anna Gimbrère duikt voor Bright in de technologie van de toekomst

23-05-2022 13:11 Laatste update: 16:06

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère keert terug als presentator van Bright. Ze is vanaf vandaag online te zien op RTLNieuws.nl en YouTube, en in het tv-programma Best of Bright op RTL Z en RTL 7. Gimbrère stort zich op veelbelovende technologieën voor de toekomst, zoals elektrisch vliegen, duurzame energie en ruimtevaart.

Met de nieuwe reeks keert Gimbrère (36) terug bij Bright, waarvoor ze eerder al uitlegvideo's over wetenschap maakte. In de video van vandaag verkent ze de toekomst van de luchtvaart en stapt ze hoogstpersoonlijk in een elektrisch vliegtuig. 

Gimbrère presenteerde eerder tv-programma's als Anna's Brains, De Wilde Ruimte, Experimensen en Bodem in Zicht. Ook presenteert ze het KRO-NCRV-programma Pointer. In 2018 was Gimbrère kandidaat in De Slimste Mens en ze was regelmatig tafeldame in De Wereld Draait Door. De wetenschapsjournalist werd door de Volkskrant in 2019 uitgeroepen tot 'mediatalent van het jaar'. 

Spannende wetenschap

"Ik heb er superveel zin in om voor Bright de mooiste en spannendste wetenschappelijke ontwikkelingen met jullie te delen", zegt Gimbrère. 

"We zijn blij dat Anna weer voor Bright aan de slag kan", aldus Bright-chef Erwin van der Zande. "Ze is een zeldzaam talent dat wetenschap en technologie heel toegankelijk en aanstekelijk kan presenteren." 

Bright is het populairste programma over technologie in Nederland, met het wekelijkse tv-programma 'Best of Bright' op RTL Z en RTL 7, en een YouTube-kanaal met ruim 285 duizend abonnees.

Kijk de video met Anna over elektrisch vliegen.