Rekening splitten via ING-app is in trek: 'Al 100 duizend gebruikers'
Uitgaven delen

Rekening splitten via ING-app is in trek: 'Al 100 duizend gebruikers'

03-06-2022 15:40 Laatste update: 15:40

Het gebruik van de functie Easy Split in de ING-app, waarmee uitgaven zijn te delen met meerdere mensen, is in april en mei verdubbeld ten opzichte van de maanden ervoor.

Gebruikers kunnen met Easy Split één of meerdere uitgaven delen met anderen. Ze hoeven daardoor geen losse betaalverzoeken per persoon meer aan te maken. Easy Split werd in november toegevoegd aan de app, maar pas de laatste weken nam het gebruik volgens de ING snel toe. Inmiddels hebben ruim honderdduizend klanten van de functie gebruikgemaakt, laat de bank vrijdag weten.

Na het einde van de coronamaatregelen zag de ING Bank een flinke groei in het gebruik van Easy Split. "We merken dat de bekendheid toeneemt, maar ook dat de rem van corona af is en het weer het toelaat om vaker met vrienden uit eten te gaan en drankjes te drinken op het terras", zegt een woordvoerder van ING. 

Door een transactie in het rekeningoverzicht lang ingedrukt te houden, verschijnt de optie om deze met één of meerdere mensen via een betaalverzoek te delen. Er zijn ook meerdere transacties te selecteren. De app rekent daarna automatisch uit hoeveel het terug te betalen bedrag per persoon is. Vervolgens is het betaalverzoek te delen via sociale apps of een QR-code.

“We zagen dat klanten vaak voor elke uitgave een apart betaalverzoek stuurden. Met Easy Split kan je alle uitgaven van bijvoorbeeld een avondje uit of een weekendje weg in één keer delen. Dat is wel zo makkelijk”, zegt de woordvoerder.

Ook grote stijging normale betaalverzoeken

Bij het gebruik van Easy Split geldt een maximum van 5000 euro voor het totaal terug te vragen bedrag. Er is volgens de bank geen limiet aan het aantal mensen waarmee een bedrag is te delen. 

Ook het gebruik van normale betaalverzoeken neemt nog steeds snel toe. “We zien daar een stijging van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De functie wordt gewoon steeds bekender en we promoten het ook steeds meer", aldus de woordvoerder. In totaal heeft de app van de bank 5,4 miljoen gebruikers.

Meer technieuws? Luister onze podcast: