Reactie op ophef

Musk trekt plan om 10 procent Tesla-personeel te ontslaan in

5 juni 2022 om 01:42
Laatste update: 5 juni 2022 om 01:55

Tesla-baas Elon Musk is alweer teruggekomen op zijn e-mail aan het Tesla-bestuur waarin hij schreef dat hij zo'n tien procent van alle werknemers van het bedrijf wilde ontslaan. Hij denkt nu dat het totale personeelsbestand van Tesla zal groeien.

Elon Musk zegt dat het totale personeelsbestand van de autofabrikant de komende 12 maanden zal toenemen, maar dat het aantal medewerkers in loondienst gelijk zou blijven. Dat tweette Musk zaterdagavond.

Donderdag mailde Musk nog dat Tesla het aantal werknemers in loondienst met 10 procent zou verminderen, omdat het bedrijf volgens hem op sommige onderdelen "overbezet is". De e-mail kwam in handen terecht van persbureau Reuters. Musk zou "een super slecht gevoel hebben" over de economie, schreef hij aan zijn bestuur.

Momenteel werken er zo'n 99.290 mensen bij Tesla, volgens informatie die het bedrijf kenbaar maakte aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Musk vroeg ook om het stopzetten van alle huidige vacatures.

Vraag blijft hoog, aanbod is een probleem

De beurskoers van Tesla zakte vrijdag met zo'n 9 procent. Het aandeel Tesla had het de afgelopen maand al vaker te verduren vanwege alle drama en onzekerheid rond Musks poging om Twitter te kopen.

Tegelijkertijd blijft de vraag voor elektrische auto's zoals die van Tesla hoog. De autobranche kampt echter met de gevolgen van het wereldwijde chiptekort, waardoor het aantal auto's dat bedrijven kunnen leveren beperkt blijft.

Het is niet het enige commentaar dat Musk deze week had op zijn medewerkers. Hij dreigde op woensdag om werknemers die blijven thuiswerken allemaal te ontslaan, tenzij ze óók 40 uur per week op kantoor waren.

Wat wil Elon Musk met de overname van Twitter?