Overzetten WhatsApp-geschiedenis van Android naar iPhone is nu makkelijker
Chatberichten overplaatsen

Overzetten WhatsApp-geschiedenis van Android naar iPhone is nu makkelijker

14-06-2022 15:58 Laatste update: 17:27

Gebruikers van WhatsApp die overstappen van een Android-telefoon naar een iPhone kunnen vanaf nu makkelijker hun hele chatgeschiedenis overzetten.

Het overzetten van de chatberichten van WhatsApp van een Android-toestel naar een iPhone werkt met Apple's Android-app Move to iOS ('Stap over op iOS'). Niet alleen berichten, ook foto's, filmpjes en spraakberichten worden hiermee overgezet naar de iPhone.

CEO Mark Zuckerberg van WhatsApp-moederbedrijf Meta kondigde de nieuwe mogelijkheid vandaag aan in een Facebook-bericht. Het gaat volgens hem om een 'veelgevraagde functie'. Het kopiëren van de chathistorie van Android naar iOS was al een tijdje mogelijk met Samsung Galaxy-telefoons.

Het overzetten van de WhatsApp-geschiedenis werkt met Android-telefoons met Android 5 of nieuwer en met iPhones vanaf iOS 15.5.

Installeren

Bij het installeren van een nieuwe iPhone kunnen mensen de chatgeschiedenis overzetten via het scherm 'Zet over van Android'. Daarna zoekt de iPhone verbinding met de Move to iOS-app op het Android-toestel en is WhatsApp als bron te selecteren.

Ook van iPhone naar Android

De chatgeschiedenis van WhatsApp overzetten van een iPhone naar een Android-telefoon was sinds vorig jaar al mogelijk.

Kijk ook: handige iPhone-tips