© Meta

Meta toont de toekomst van zijn VR-brillen
Virtual reality

Meta toont de toekomst van zijn VR-brillen

20-06-2022 17:54 Laatste update: 17:54

Meta lijkt klaar voor de volgende stap in virtual reality, met een reeks prototypes van VR-brillen vol vernieuwingen.

Meta-ceo Mark Zuckerberg heeft een reeks prototype VR-brillen getoond waar het bedrijf aan werkt, voor 2023 en later. Deze brillen zullen in twee categorieën verschijnen. In de eerste categorie vallen brillen zoals de Quest 2, gemaakt voor consumenten en met een relatief lage prijs. Daarnaast werkt Meta ook aan brillen voor de professionele markt. 

Hoge resolutie en hdr

Een van de prototypes die Zuckerberg heeft laten zien heet Butterscotch. Bijzonder aan deze bril is dat de kwaliteit van het beeld haarscherp is met een resolutie die 2,5 keer zo goed is als de Quest 2. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan Half Dome. Deze bril biedt de illusie van diepte in virtual reality, door hetgeen scherp te maken waar de gebruiker naar kijkt. 

De bril Stardust voegt hdr toe aan virtual reality, maar de prototype die Zuckerberg liet zien is nog enorm groot. 

Dunne bril en droombril

Een bril die Holocake 2 wordt genoemd probeert virtual reality juist dunner en lichter te maken. Meta heeft de hoop om op termijn een bril te maken die zo dun is als een zonnebril. 

Hoewel al bovenstaande prototypes in fysieke vorm bestaan, geldt dat nog niet voor de Mirror Lake. Dat is een droombril van Meta die de dunheid van Holocake 2 combineert met de hdr-functie van Starburst met de resolutie van Butterscotch. 

Maar voordat het zover is komt dit jaar nog een bril uit die nu bekend staat onder de naam Project Cambria. Dit is een high-end-bril die vorig jaar is aangekondigd voor virtual reality en mixed reality.

Metaverse komt eraan