© Twitter

Twitter experimenteert met langere 'Notes'-berichten
Notities

Twitter experimenteert met langere 'Notes'-berichten

22-06-2022 19:19 Laatste update: 19:23

Twitter werkt aan een notitiefunctie waarmee je langere berichten kan maken, die weer getweet kunnen worden.

De nieuwe functie heet 'Notes', en biedt de mogelijkheid om een langer artikel te schrijven waarin je bijvoorbeeld ook tweets en afbeeldingen meeneemt. Dit artikel kun je vervolgens tweetten, toont Twitter in een voorbeeldgifje op zijn Twitteraccount.

Een "kleine groep schrijvers" helpt Twitter om de functie te testen. Deze schrijvers kunnen hun Notes nu al op Twitter plaatsen; het bedrijf houdt een lijstje bij van hun werk.

Deze berichten worden min of meer in dezelfde vormgeving als Twitter gegoten zodra je er op klikt. De navigatiebalk van de site is nog steeds prominent aan de linkerkant te zien. Wil je reacties op een Note lezen, dan moet je wel weer terugklikken naar de oorspronkelijke tweet.

Geen limieten meer

Er lekken al maanden details uit over de nieuwe functie. Het lijkt opnieuw een vergroting van de hoeveelheid tekst die je op Twitter kwijt kan: vóór 2017 kon je slechts 140 karakters kwijt in een tweet, sindsdien is het 280. Er lijkt geen limiet te zitten aan een Note.

Voorlopig kunnen alleen bepaalde schrijvers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Ghana er mee aan de slag. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is. 

Deze Samsung-monitor is ook een tv