Spotify laat je binnenkort in de app zien wat je vrienden luisteren
Nieuwe Community-functie

Spotify laat je binnenkort in de app zien wat je vrienden luisteren

23-06-2022 16:32 Laatste update: 16:35

Binnenkort kunnen gebruikers van muziekdienst Spotify in de mobiele app zien welke liedjes hun vrienden het laatst hebben geluisterd.

Spotify is begonnen met het testen van een functie die de laatst geluisterde liedjes en bijgewerkte playlists van vrienden toont in de mobiele app. Op de desktopversie laat Spotify al langer het luistergedrag van contactpersonen zien in het onderdeel 'Activiteit van vrienden'.  

De nieuwe functie gaat Community heten en krijgt een aparte pagina in de Spotify-app, met een rij voor onlangs bijgewerkte afspeellijsten en een lijst met de laatst beluisterde tracks van vrienden.  

Spotify heeft tegen Techcrunch bevestigd dat de functie wordt getest. Het bedrijf wil nog niet zeggen wanneer het onderdeel voor alle gebruikers beschikbaar komt.

Trucje op iOS

Spotify-gebruikers ontdekten een truc waarmee op iPhones en iPads al toegang is te krijgen tot de testversie van het Community-onderdeel. Het invoeren van 'spotify: community' in de Safari-browser leidt naar de pagina van de functie. 

Nieuwe feed voor live-events

Spotify kondigde vandaag wel een ander nieuw onderdeel aan: Live Events. Daarmee kunnen gebruikers concerten vinden van hun favoriete artiesten, en ook direct doorklikken voor het kopen van concertkaarten. Spotify werkt hiervoor samen met onder andere Ticketmaster, DICE en Eventbrite. 

Getest: de nieuwe Sony-koptelefoon