Pokémon Go-maker lanceert basketbalgame samen met NBA
Naar buiten om te spelen

Pokémon Go-maker lanceert basketbalgame samen met NBA

28-06-2022 14:30 Laatste update: 14:32

Pokémon Go-maker Niantic komt binnenkort weer met een mobiele game waarvoor spelers naar buiten moeten om 'm te spelen. Het is een basketbalgame die in samenwerking met de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA wordt ontwikkeld.

Het gratis spel heet NBA All World en is een locatiegebaseerde game met augmented reality. Je ziet virtuele items om je heen en kunt spelletjes doen op bepaalde locaties. Net als bij Pokémon Go moeten spelers van NBA All World de straat op om de game te spelen.

Plaatsen en objecten in de echte wereld worden items in het spel. "De buurtwinkel bij jou in de buurt is een locatie om extra uithoudingsvermogen voor je NBA-speler op te halen, de sportwinkel om de hoek is de plek om de nieuwste merkschoen op te halen om je spelers aan te passen", vertelde senior producer Marcus Matthews tijdens een mediapresentatie.

Spelers kunnen tegen anderen één-op-één basketbal spelen op virtuele courts op de kaart, net zoals spelers van Pokémon Go naar een gym gaan. Ben je de beste op een locatie, dan heet je de 'King of the Court'. Er zijn ook virtuele NBA-spelers te verzamelen door ze op de kaart tegen te komen en ze te verslaan. De outfits van die spelers zijn daarna ook aan te passen.

Wereldwijd op iOS en Android

Het spel zal uiteindelijk wereldwijd beschikbaar komen, zegt NBA-topman Matt Holt. "We kijken ernaar uit om met onze fans over de hele wereld in contact te komen met deze boeiende ervaring." Volgens de organisatie zal het spel ook 'de mode van de NBA omarmen'.  

NBA All World verschijnt later dit jaar op zowel iOS als Android, maar de exacte releasedatum is nog niet bekend. 

IKEA stapt in gaming: hoe bevalt het?