stranger things seizoen 4 netflix
Streaminghit

Vierde seizoen Stranger Things breekt maandrecord

28 juni 2022 om 22:32
Laatste update: 28 juni 2022 om 22:32

Het vierde seizoen van Stranger Things is in de eerste maand massaal aangeklikt op Netflix. Abonnees keken de eerste 28 dagen na de première bij elkaar opgeteld 930 miljoen uur van de serie.

Dat aantal maakt Stranger Things de best bekeken Engelstalige Netflix-serie in de eerste 28 dagen na de verschijning, meldt Deadline.

Maar één Netflix-serie werd in hetzelfde aantal dagen na de release vaker bekeken. De Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game werd 1,6 miljard uur gestreamd.

Laatste afleveringen van seizoen 4

Vrijdag verschijnen de resterende twee afleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things, maar de kans is volgens Deadline klein dat daarmee het record van Squid Game alsnog wordt verbroken.

Stranger Things gaat over een groep tieners die strijdt tegen bovennatuurlijke wezens. De serie speelt zich af in de jaren tachtig en is geïnspireerd door het werk van onder anderen Steven Spielberg en Stephen King.

Vijfde seizoen en nieuwe serie

Stranger Things-bedenkers en broers Matt en Ross Duffer werken aan het vijfde en laatste seizoen van de serie. Maar intussen zijn ze ook bezig met een nieuwe serie die volgens de broers 'heel anders' dan Stranger Things zal worden.

Luister de Bright Podcast: