Populaire Minecraft-YouTuber overleden aan kanker: 'Tot ziens, nerds'
Afscheidsvideo

Populaire Minecraft-YouTuber overleden aan kanker: 'Tot ziens, nerds'

01-07-2022 12:39 Laatste update: 23:02

De bekende Minecraft-YouTuber Technoblade is op 23-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt in zijn laatste video, waarin hij afscheid neemt van zijn miljoenen volgers.

In de video met de titel 'tot ziens, nerds' leest Technoblade, die in het echt Alex heette, een afscheidsboodschap voor aan zijn 11 miljoen YouTube-abonnees. Hij begint met de woorden: "Als je dit kijkt: ik ben dood." In de video vertelt zijn vader dat Alex het script voor de laatste video vanuit zijn bed heeft geschreven en heeft opgenomen. Acht uur later overleed hij. 

De Amerikaan werd beroemd met livestreams en video’s opgenomen in de populaire game Minecraft.  

Chemotherapie

Vorig jaar augustus vertelde hij aan zijn kijkers dat er kanker bij hem was vastgesteld. De pijn die hij voelde in zijn arm bleek niet te komen door overmatig gamen maar door een tumor. Alex had een zeldzame vorm van kanker die in het bindweefsel groeit. Hij onderging de afgelopen maanden chemotherapie, bestralingstherapie en een operatie.

In zijn laatste video bedankt hij al zijn volgers. "Als ik nog honderd levens had, zou ik er elke keer voor kiezen om Technoblade te zijn, want dat waren de gelukkigste jaren van mijn leven." 

Niet voor de camera

Volgens zijn familie was de YouTuber 'altijd bezig met het bedenken van manieren om zijn publiek te verrassen en te belonen'. "En vooral om zijn Minecraft-avonturen te delen voor entertainment. Zelfs na zijn successen bleef hij nederig, waarbij hij een vertederende balans in stand hield tussen zelfvertrouwen en zelfspot."

In zijn laatste video zijn foto’s van Alex te zien, maar hij praat niet zelf voor de camera. "Ik ben een Minecraft YouTuber, ik doe geen video’s met de camera op mijn gezicht gericht." 

De afscheidsvideo van Technoblade is na een dag al ruim 30 miljoen keer bekeken.