Viaplay gaat ook hoofdklasse hockey streamen
Streamingdienst breidt verder uit

Viaplay gaat ook hoofdklasse hockey streamen

05-07-2022 08:23 Laatste update: 08:50

De hockeywedstrijden uit de Nederlandse hoofdklasse zijn de komende jaren te zien op Viaplay. De streamingdienst heeft de uitzendrechten gekocht, zo maakte het Zweedse bedrijf vandaag bekend.

Viaplay ging in maart in Nederland van start. De streamingdienst kocht onder meer de uitzendrechten van de Formule 1, dat voorheen via Ziggo werd uitgezonden. Viaplay haalde ook de uitzendrechten van onder meer de Engelse en Duitse voetbalcompetities en het darts binnen. Het aanbod wordt nu uitgebreid met alle wedstrijden uit de hoofdklasse hockey voor mannen en vrouwen.

"Dit past perfect bij onze doelstelling om de kwaliteit van het tophockey in Nederland continu te verbeteren, de hoofdklasse te blijven professionaliseren en de fanbase voor het tophockey te vergroten", zegt voorzitter Tjeerd Boven van de Hockey Hoofdklasse cv (HHcv), het overkoepelende orgaan van clubs uit de hoogte afdeling. Algemeen directeur Erik Gerritsen van hockeybond KNHB noemt de samenwerking met Viaplay "zeer welkom" om de sport te promoten.

De NOS blijft samenvattingen uitzenden van de hockeywedstrijden en sommige duels live. Hiervoor hebben Viaplay, de KNHB en HHcv een aparte overeenkomst gesloten.