Bowers & Wilkins Px7 S2
Koptelefoons

Bowers & Wilkins Px7 S2

04-07-2022 15:42 Laatste update: 08-07-2022 16:36

Bowers & Wilkins kan zich met de Px7 S2 meten met de beste koptelefoons van het moment, maar onderscheidt zich met een vol, warm geluid, premium afwerking en solide bouwkwaliteit.

Bowers & Wilkins maakt al jaren koptelefoons van fraaie materialen, die net wat duurder en 'premium' voelen dan de concurrentie. De Px7 S2 doet dat ook, en combineert dat met een fraai geluid. De audio klinkt goed gebalanceerd, met standaard een aanwezige maar niet overheersende bass, heldere hoge tonen en vooral een aanwezig middenpallet.

In minder zweverige bewoording: deze Bowers & Wilkins leent zich voor alles waarvoor je een prijzige koptelefoon als deze wil gebruiken. Voor muziek van elk genre, voor films en series en voor telefoongesprekken en videovergaderingen. De middentonen pakken op deze B&W echter wel echt het hoofdpodium.

Dat zorgt voor een redelijk breed geluid, ook mede dankzij de plaatsing van de speakers in de oorschelpen. Die staan in een grotere hoek ten opzichte van het oor dan bij eerdere B&W's, wat inderdaad zorgt voor een ruimtelijker geluid. Een AirPods Max klinkt zeker bij het afspelen van Dolby Atmos-nummers echter nog steeds wat ruimtelijker en minder stereo.

Telefoongesprekken klinken ondertussen ook prima, al klink je voor de ontvanger relatief zacht maar wel goed verstaanbaar. Bowers & Wilkins heeft voor het eerst ook een app waarmee je via een simpele equalizer zelf de treble en bass kan aanpassen. Daarmee maak je de Px7 S2 alsnog net zo bassig als bijvoorbeeld de koptelefoons van Sony.

Volgens Bowers & Wilkins vermindert de actieve ruisonderdrukking het omgevingsgeluid met zo'n 30 decibel. In een drukke trein of een rumoerige koffiezaak is dat ruim voldoende om je volledig af te kunnen sluiten. De batterijduur van de Px7 S2 is op papier 30 uur, prima concurrerend en in de praktijk benaderbaar met actieve ruisonderdrukking aan en het volume rond de 50 procent. Gelukkig heeft de koptelefoon ook een snellaadfunctie: 15 minuten aan de usb-c-kabel is genoeg voor tot 7 uur extra luisteren.

De B&W Px7 S2 is een koptelefoon voor de fijnproever, zowel qua geluid als vormgeving. Hij klinkt in alle gevallen sterk, voelt hoogwaardig en draagt prettig. Ook heeft hij alle functies in huis, maar niet te veel. Qua aanpassen van instellingen en equalizer is de B&W wat beperkt en er is geen touch-control, of een snelle spreekfunctie zoals bij de Sony's. Dat zijn keuzes: de Px7 S2 zet goed geluid voorop, gevolgd door een fraai ontwerp en daarbij is geen ruimte voor loze franje.

De Bowers & Wilkins Px7 S2 is er in zwart, grijs en blauw. De introductieprijs van de Bowers & Wilkins Px7 S2 is 429 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Mooi, solide en stevig
  • Rijk maar gebalanceerd geluid
  • Prima accuduur
  • Snelladen
  • Geen mini-jack
  • Nauwelijks extra functies

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.