Deze nieuwe emoji komen eraan: ezel, kwal, gans en wifi
Nieuwe emoji

Deze nieuwe emoji komen eraan: ezel, kwal, gans en wifi

13-07-2022 13:02 Laatste update: 13:44

Het Unicode Consortium, de organisatie die over emoji gaat, heeft 31 nieuwe emoji onthuld die waarschijnlijk later dit jaar en volgend jaar worden uitgebracht.

Onder de nieuwe concept-emoji is een trillend gezicht, dat bijvoorbeeld is te gebruiken voor geschokte reacties. Ook komen er emoji met duwende handen bij. Die zijn te gebruiken om iets af te houden of te weigeren. In combinatie met elkaar kunnen ze een high five vormen, hoewel daarvoor ook vaak de emoji met gevouwen handen wordt gebruikt.  

Er komen meerdere dieren-emoji bij, zoals een ezel, gans, kwal en eland. Verder worden emoji voor een blokfluit, erwten en gember voorgesteld. Ook komt er een speciale wifi-emoji en zijn er hartjes in drie nieuwe kleuren.

Veel minder dan vorige jaren

Het aantal nieuwe emoji is dit jaar veel kleiner dan in eerdere jaren. De definitieve ontwerpen van de emoji verschillen tussen de grote techbedrijven zoals Apple, Google en Microsoft. De emoji worden in september definitief goedgekeurd. Vrijwel alle conceptversies halen de uiteindelijke lijst.

Voorproefje: de nieuwe functies van iOS 16