Scan je gezicht

Je eigen action figure: Hasbro 3D-print je gezicht op Marvel-poppetjes

action figure hasbro 3d print selfie marvel star wars
13 juli 2022 om 17:19
Laatste update: 13 juli 2022 om 21:14

De bekende speelgoedfabrikant Hasbro laat je binnenkort een action figure van jezelf maken. Daarvoor hoef je alleen je gezicht te scannen met een speciale app. Vervolgens maakt het bedrijf een poppetje van een beroemd filmfiguur naar keuze met daarop jouw 3D-geprinte hoofd.

Hasbro laat je binnenkort jezelf vereeuwigen in de vorm van een action figure. Poppetjes in de stijl van bekende filmfiguren worden daarbij voorzien van 3D-geprinte hoofden van klanten. Het speelgoedmerk biedt keuze uit officiële figuren uit de Marvel- en Star Wars-films, Ghostbusters, Power Rangers en GI Joe. 

Met een app maken klanten een 3D-scan van hun gezicht. Ze selecteren vervolgens hun haarkleur en hun favoriete action figure. Daarna gaat er een opdracht naar de 3D-printfabriek. Na het 3D-printen worden de op maat gemaakte hoofden op de lichamen van de action figures gemonteerd. 

Voor de nieuwe Selfie Series werkt de speelgoedfabrikant samen met het 3D-printbedrijf Formlabs. "Tien jaar geleden was de 3D-printtechnologie nog niet goed genoeg om gebruikt te worden in dit soort hoogwaardig maatwerk. Maar nu hebben we de betrouwbaarheid en de precisie die nodig zijn", zegt Formlabs-topman David Lakatos.

Gepersonaliseerd speelgoed

Hasbro-topman Brian Chapman ziet meer mogelijkheden met het personaliseren van speelgoed. "We zijn al aan het kijken om nog meer action figures aan dit aanbod toe te voegen. Ook kijken we naar andere mogelijkheden voor op maat gemaakte producten", aldus Chapman.

Het bedrijf is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld, met afgelopen jaar een omzet van 6,4 miljard dollar.

De gepersonaliseerde action figures kosten 60 dollar. Ze worden dit najaar uitgebracht en zijn in eerste instantie alleen in de VS verkrijgbaar. Wanneer het product in Europa wordt aangeboden, is nog niet bekend.

Brian Chapman met zijn eigen action figure