Nothing Phone (1)
Smartphones onder 500 euro

Nothing Phone (1)

01-01-2022 10:06 Laatste update: 02-09-2022 13:44

Nothing bewijst met zijn eerste smartphone dat je voor onder de 500 euro nog steeds telefoons kan maken waar we dolenthousiast van worden, waar je twee keer van opkijkt. Een telefoon met een eigen smoel, unieke functies en prima prestaties.

Nothing werd begin 2021 opgericht door oud-OnePlus-topman Carl Pei en het Zweedse Teenage Engineering. Een jaar geleden kwam Nothing met zijn eerste product, de opvallende Ear (1)-oordopjes. Nu is de tweede gadget daar: de Phone (1). De telefoon heeft net als de oordoppen een opvallend transparant ontwerp. De achterkant toont een deel van het binnenwerk, dat fraaier is vormgegeven dan de binnenkant van de gemiddelde smartphone.

Rond dat binnenwerk lopen witte lichtstrips in verschillende vormen. Die strips zijn multifunctioneel en vormen samen de Glyph Interface. De lichtstrips knipperen op verschillende manieren bij verschillende binnenkomende berichten. Een lichtbalk onderaan toont het laadniveau, een ronde strip laat zien of oordopjes op de achterkant geladen worden via omgekeerd laden. Ook kunnen de lampen gebruikt worden als belichting bij fotografen en filmen.

De Nothing Phone (1) heeft een 6,55 inch 1080p oled-scherm met dynamische 120Hz verversing. Dat scherm oogt scherp, helder, fel en schoolt soepel. Onder het scherm zit een optische vingerafdrukscanner. Het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 778G+-chip. Dat is zeker niet de snelste chip die Qualcomm maakt, maar in de praktijk is dat lang niet altijd merkbaar. Gamen moet je niet willen op dit toestel, en ook bij het maken van veel foto's valt enige verwerkingstijd op in vergelijking met duurdere telefoons.

Maar dat is juist het punt: door zijn fraaie ontwerp en prima prestaties vecht dit toestel vanzelf boven zijn eigen gewichtsklasse. Niet altijd met daverend succes, de twee 50MP-camera's achterop presteren prima voor de prijs, maar zijn tegelijkertijd de meest duidelijke zwakke plek vergeleken met een duurder toestel. De telefoon heeft een 4500mAh-accu en ondersteunt 33W-snelladen, goed voor 50 procent bijladen in 30 minuten. Het draadloos terugladen van andere gadgets via de achterkant van het toestel gebeurt met 5W.

Alles bij elkaar opgeteld is deze telefoon aantrekkelijk vanwege zijn eigenheid. Een strakke maar toch onderscheidende interface die past bij het transparante ontwerp, prima prestaties, leuke details met licht en geluid en die toegankelijke prijs. De Nothing Phone (1) is zonder meer de leukste telefoon in zijn klasse.

De Nothing Phone (1) is er in zwart en wit. De introductieprijs van de Nothing Phone (1) is 469 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Eigenzinnig ontwerp
  • Nuttige lampjes achterop
  • Unieke functies
  • Bidirectioneel laden
  • Scherpe prijs
  • Niet de snelste chip
  • Niet de beste camera's
  • Software kent kleine kinderziekten