wordle bordspel bord spel woorden raden
'Iemand nog een potje Wordle?'

Samen woorden raden: Wordle krijgt een bordspel

16 juli 2022 om 08:38
Laatste update: 16 juli 2022 om 08:50

Het populaire internetspel Wordle is dit najaar samen met vrienden aan tafel of op de bank te spelen. Van de woordpuzzel verschijnt een officieel bordspel.

The New York Times nam in februari de Wordle over voor een 'bedrag met zes nullen'. In de weken daarvoor was Wordle een wereldwijde internethit geworden. Het spel, waarbij je elke dag een woord met vijf letters moet raden in maximaal zes pogingen, ging viral nadat spelers massaal hun scores deelden via sociale media. Wordle blijft gratis op het web te spelen.

Na het internetsucces hoopt The New York Times nu dat Wordle ook aanslaat als een bordspel. Deze fysieke versie van het woordspel wordt gemaakt in samenwerking met speelgoedfabrikant Hasbro, dat hiervoor een licentie betaalt. The New York Times noemt het bordspel 'een fris nieuw format voor de wereldwijde sensatie'.

Woorden opschrijven

De opzet van het bordspel is bijna even simpel als die van de online-versie. Net als het origineel draait het spel om een 'geheim' woord van vijf letters, dat elke ronde door een andere deelnemer wordt bedacht. De spelers mogen het woord daarna zes keer raden door het op te schrijven. Hoe minder pogingen ze nodig hebben om het woord te raden, hoe meer punten te verdienen. De persoon met in totaal het minste aantal punten is de winnaar.

Met groene en gele vierkantjes wordt aangegeven welke letters goed staan en welke letters wel in het woord zitten maar nog niet op de juiste plek staan. Spelers schrijven de antwoorden met speciale viltstiften op kaartjes die makkelijk zijn uit te vegen.

Het Wordle-bordspel komt in oktober op de markt en kost 20 dollar.

Kijk ook: IKEA stapt in gaming