Snapchat is nu ook via het web te gebruiken
Snappen in de browser

Snapchat is nu ook via het web te gebruiken

18-07-2022 13:59 Laatste update: 14:14

Snapchat is voor het eerst ook op computers te gebruiken. De chatdienst heeft vandaag een eigen webversie gelanceerd. Voorlopig kunnen alleen betalende gebruikers in hun browser chatten, foto's en filmpjes versturen en videobellen.

Snapchat is voortaan ook op andere apparaten dan smartphones en tablets te gebruiken. De chatdienst heeft vandaag een webversie aangekondigd. Snapchat For Web is in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers met het nieuwe Snapchat Plus-abonnement, dat 4 euro per maand kost. De abonnementsdienst ging eind juni van start en biedt betalende gebruikers allerlei exclusieve functies.

Snapchat geeft Amerikaanse, Britse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse abonnees als eerste toegang tot de nieuwe web-app. Later volgt ondersteuning in andere landen. Snapchat for Web werkt met de Google-browser Chrome, maar biedt geen ondersteuning voor de Apple-browser Safari. Ondersteuning voor de AR-lenzen, die in de mobiele app populair zijn, volgt binnenkort.

Videobellen

Volgens Snapchat gebruiken 100 miljoen gebruikers per maand de functie om te bellen en te videobellen. "We bieden onze gebruikers nu een nieuwe manier om gesprekken gaande te houden op hun computers."

Het Plus-abonnement vormt een nieuwe inkomstenstroom voor Snapchat, dat tot nu toe vrijwel alleen geld verdiende aan reclames. De webversie bevat voorlopig nog geen advertenties. Bij de aankondiging van het abonnement zei Snapchat dat sommige nieuwe functies later voor alle gebruikers beschikbaar zouden komen, wat mogelijk ook geldt voor de webversie.

Snapchat zegt wereldwijd 332 miljoen dagelijks actieve gebruikers te hebben. In Nederland zijn er 4,5 miljoen Snapchat-gebruikers.