Medische technologie

Amazon neemt gezondheidszorgaanbieder One Medical over

21 juli om 17:46
Laatste update: 21 juli om 17:49

Amazon neemt de Amerikaanse gezondheidszorgaanbieder One Medical over voor 3,9 miljard dollar (3,8 miljard euro). De techgigant wil zo een plekje op de markt voor gezondheidszorg veroveren.

Als de overname doorgaat, is het de op twee na duurste aankoop van het bedrijf. "We geloven dat de gezondheidszorg opnieuw uitgevonden moet worden", schrijft Amazon Health Services-topman Neil Lindsay in een persverklaring. Hij wijst er onder andere op dat mensen vaak lang moeten wachten op een afspraak en veel moeite moeten doen om op het juiste moment bij de dokter te zijn, terwijl afspraken vaak te laat beginnen.

One Medical is in feite een abonnementsdienst die werkt als een soort huisarts met laboratorium en 24 uur per dag online ondersteuning biedt. Amerikanen betalen 200 dollar per jaar om niet alleen op locatie, maar ook via videobelverbindingen contact te hebben met artsen.

Eigen apotheek

Amazon heeft zelf al een online apotheek en meerdere on-demand gezondheidsdiensten. De techgigant werkt ook aan manieren om zijn eigen stemassistent Alexa deel te maken van de dienstverlening in bejaardentehuizen en bij andere medische organisaties. 

One Medical raakte afgelopen jaar in opspraak. Volgens verslaggeving van de Amerikaanse radiozender NPR kregen mensen die helemaal nog geen recht hadden op een coronavirusvaccin voorrang bij de vaccinverstrekking.

Waarom je wel/niet bij Amazon moet kopen