Franse gamegigant Ubisoft verzet of annuleert meerdere games
Assassin's Creed

Franse gamegigant Ubisoft verzet of annuleert meerdere games

22-07-2022 17:50 Laatste update: 18:46

Het is een moeilijk moment voor de Franse gamegigant Ubisoft: gisteren kondigde het bedrijf aan dat meerdere games zijn geannuleerd of uitgesteld.

De grootste titel die verschuift is Avatar: Frontiers of Pandora, de actiegame op basis van de aanstaande film Avatar: The Way of Water. Ubisoft verwacht het spel niet eerder dan maart volgend jaar - het uitstel zou zelfs nog tot in 2024 kunnen duren.

Daarnaast wordt Assassin's Creed: Rift, het eerstvolgende spel in de populaire historische reeks, ook tot ergens in volgend jaar uitgesteld, schrijft Bloomberg. De game begon als aanvulling op het spel Assassin's Creed: Valhalla maar werd uitgebreid omdat Ubisoft al weinig titels had voor de huidige periode.

Verschillende kleinere games komen helemaal niet meer uit, waaronder Splinter Cell VR en schietgame Ghost Recon Frontline. Er blijft daardoor weinig meer over van de plannen van Ubisoft voor het huidige fiscale jaar, dat in maart 2023 eindigt.

Nog twee grote games op de kalender

Alleen Nintendo-samenwerking Mario + Rabbids en de al vaker uitgestelde piratengame Skull and Bones staan nog op de agenda voor dit jaar. Volgens Kotaku heeft dit al gevolgen gehad binnen Ubisoft: er zijn minder salarisverhogingen en er worden minder mensen aangenomen.

Bloomberg meldde eerder dit jaar dat verschillende investeerders interesse hebben getoond in een overname van de game-uitgever, die sinds zijn oprichting in 1986 in handen is van de Franse Guillemot-familie. 

De nieuwe Kia Niro EV: kopen zonder kijken?