Getest: slimme beveiligingscamera die geen wifi nodig heeft
Bright Review

Getest: slimme beveiligingscamera die geen wifi nodig heeft

28-08-2022 08:49 Laatste update: 08:49
Author profile picture

Rutger Middendorp

Arlo maakt allerlei soorten beveiligingscamera's voor je smart home. Slechts één model heeft geen wifi nodig. Handig om je lange oprit, je bootje of iets anders buiten het wifi-bereik in de gaten te houden. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde de Arlo Go 2.

De Arlo Go 2 is een flinke beveiligingscamera met een groot voordeel ten opzichte van de meeste slimme buitencamera's. Hij hoeft niet binnen wifi-bereik te hangen om te werken. De camera werkt op een accu en kan voorzien worden van een simkaartje, waardoor je hem werkelijk overal op kunt hangen. Uiteraard wel tegen de betaling van abonnementskosten voor dat simkaartje.

Abonnement

Wil je op afstand je beelden terug kunnen zien en automatisch mensen, dieren, pakketjes en auto’s gefilterd hebben in je app dan zul je een abonnement moeten nemen bij Arlo voor minstens drie euro per maand. Je kunt ook afzien van een abonnement en een SD-kaartje in de camera plaatsen, maar dan kun je veel slimme features niet gebruiken.

Wie bijvoorbeeld een boot heeft en daar een camera op plaatst, wil niet voor elke kat die op het dek springt een melding op de telefoon. Auto’s die langsrijden hoef je ook niet te zien, maar een ander mens op je boot, dat is wel een ping naar je smartphone waard. Die drie euro per maand zou ik dus zeker investeren voor deze camera.

Installatie

Net als andere Arlo-camera’s is ook de Go 2 eenvoudig te installeren. De app helpt je door alle stappen en binnen de kortste keren kijk je live mee met de feed van je camera. Sommige instellingen van de app zijn wat verborgen en het maken van een schema voor gebruik vereist ook de nodige oefening. Maar ik zou de Arlo-app over het algemeen wel als gebruiksvriendelijk typeren.

Zonnepaneel en beeldkwaliteit

Een must-have extra is het zonnepaneeltje dat er voor kan zorgen dat je de camera niet meer op hoeft te laden als hij de hele dag in de zon kan hangen. In de mast van je zeilboot is dat superhandig. Gebruik je het paneeltje niet, dan zul je officieel eens in de zes maanden de accu op moeten laden, in praktijk zou ik eerder op drie maanden rekenen. Allemaal afhankelijk van hoeveel uur per dag je de camera laat filmen en hoe vaak je beelden terug kijkt.

De beelden die de Arlo Go 2 levert zijn van uitstekende kwaliteit, ook in het donker. Doordat er een felle ledlamp is ingebouwd is ook in het donker het beeld prima. De grootste uitdaging is om een installatiepunt te vinden dat de ongewenste indringer helder in beeld brengt, zonder het te makkelijk te maken om de camera zelf mee te nemen.

De Arlo Go 2 kost 330 euro en voor het zonnepaneeltje betaal je 45 euro.

Rutger Middendorp test gadgets en auto's voor Bright.

Getest: beveiligingscamera voor buiten

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s