Amazon maakt tv-programma met viral video's gefilmd door Ring-camera's
'Funniest Smart Home Videos'

Amazon maakt tv-programma met viral video's gefilmd door Ring-camera's

12-08-2022 11:42 Laatste update: 11:42

Amazon komt met een tv-programma waarin opmerkelijke videobeelden die zijn gefilmd door de beveiligingscamera's en deurbellen van zijn merk Ring centraal staan. 

Het nieuwe programma laat 'luchtige viral filmpjes' zien die zijn vastgelegd door de slimme bewakingscamera’s van het Amazon-dochterbedrijf Ring, meldt Deadline. De show met de naam 'Ring Nation' wordt gepresenteerd door comedian en actrice Wanda Sykes en wordt mede geproduceerd door MGM Television, dat eigendom is van Amazon.

Ring Nation zal volgens Deadline onder andere items krijgen over 'buren die buren redden, huwelijksaanzoeken en gekke dieren'. Beelden die door bewakingscamera's zijn vastgelegd gaan regelmatig viral op sociale media. Volgens tv-topman Barry Poznick van MGM draait het nieuwe programma om 'ongelooflijke, hilarische en opbeurende virale momenten'. De beelden worden door gebruikers vrijwillig met Amazon gedeeld.

Politiediensten en dansende bezorgers

Met de Ring-camera’s kunnen gebruikers hun huis en de omgeving in de gaten houden. De beelden van de camera’s worden in sommige landen ook door de politie gebruikt. In de VS krijgen ruim tweeduizend politiediensten bijvoorbeeld direct toegang tot de live-beelden van de camera’s, wat leidde tot allerlei zorgen over privacy en discriminatie

Eerder dit jaar leidden de Ring-camera's tot een TikTok-trend waarbij eigenaren van de deurbellen en bewakingscamera's Amazon-bezorgers voor hen lieten dansen.

De bewakingsgadgets van Ring worden ook in Nederland veel verkocht. Zo is het Amazon-bedrijf in ons land marktleider bij de slimme deurbellen.

Getest: camera-deurbellen