Op z'n pootjes terecht

Uitvinder laat slang lopen met robotpoten

Uitvinder laat slang lopen met bizarre robot 
16 augustus 2022 om 15:00
Laatste update: 17 augustus 2022 om 11:38

Een Amerikaanse uitvinder heeft een robot gemaakt waarmee hij een slang heeft laten 'lopen'. In een video toont de YouTuber Allen Pan hoe een python door de kamer beweegt in zijn robotbuis met vier poten.

In de video is te zien dat de slang na een aarzelende eerste kennismaking met de grote plastic buis uiteindelijk zijn kop uit het uiteinde steekt. Vervolgens beweegt de robot hem met de poten door de kamer, waarbij de python blijft zitten terwijl hij wordt voortbewogen.

Volgens Pan was het doel van zijn uitvinding om 'slangen hun poten teruggeven'. Ongeveer 150 miljoen jaar geleden hadden slangen poten, maar tijdens de evolutie verloren ze die uiteindelijk.

Pan zegt dat hij de buis zo heeft ontworpen dat de slang 'zelf kan kiezen of hij er in wil of niet'. 

Miljoenen kijkers

De vier robotpoten zijn uitgerust met servomotoren die zijn aangesloten op elektronica. De robot is draadloos te activeren met een kleine tag aan een sleutelhanger, waarna het apparaat via een laptop is te besturen.

De YouTuber zegt dat de inspiratie voor de 'cyborgslang' kwam van een type hagedis met vier kleine pootjes. De video is na drie dagen bijna 2,5 miljoen keer bekeken.