© Polestar

Polestar komt met elektrische cabrio (zonder de ingebouwde drone)

Polestar 6

Elektrische auto's

Polestar komt met elektrische cabrio (zonder de ingebouwde drone)

17-08-2022 08:59 Laatste update: 13:48

Automerk Polestar heeft een elektrische cabrio aangekondigd. De Polestar 6 is een cabriolet met een dak van metaal, die in 2026 op de markt komt, na de introductie van drie andere Polestar-auto's.

Polestar, het elektrische zustermerk van de Zweedse autofabrikant Volvo, zegt dat de Polestar 6 de productieversie wordt van de opvallende O2-conceptauto die het in maart onthulde. "Vanwege de overweldigende reacties van consumenten en media hebben we besloten om deze prachtige roadster in productie te nemen", aldus Polestar-ceo Thomas Ingenlath.

De O2 Concept was een cabrio met een geïntegreerde drone, die de auto automatisch kon volgen voor het maken van reisvideo's. Over die drone meldt het bedrijf bij de aankondiging van de Polestar 6 niets meer, waardoor de drone geen onderdeel meer van de plannen lijkt te zijn.

884 pk

De Polestar 6 is een sportauto met vier zitplaatsen en de twee elektromotoren zijn samen goed voor 884 pk. De Polestar 6 gaat van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconde en heeft 250 km/u als topsnelheid. De auto krijgt net als de Polestar 5 ook de 800V-laadtechniek voor sneller opladen. Meer details maakt Polestar in de aanloop naar de introductie in 2026 bekend.

Polestar 3 dit najaar

Momenteel verkoopt de Volvo-zuster alleen de Polestar 2. In oktober onthult het bedrijf de Polestar 3, een elektrische SUV, in 2024 gevolgd door de kleinere SUV Polestar 4. In 2025 staat de introductie gepland van de sportieve Polestar 5, een concurrent voor de Porsche Taycan.

In het eerste half jaar verkocht Polestar ruim 21.000 elektrische auto's. In totaal wil het bedrijf dit jaar zo'n 50.000 auto's afleveren. In Nederland verkocht Polestar in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 900 auto's. In totaal rijden er in ons land nu een kleine zevenduizend Polestars.

Getest: Polestar 2