Tesla gaat huishoudens elektriciteit verkopen
Energiebedrijf

Tesla gaat huishoudens elektriciteit verkopen

19-08-2022 08:09 Laatste update: 08:24

Tesla is van plan om elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De autofabrikant zet in de Amerikaanse staat Texas de eerste stappen om stroomleverancier te worden.

Dat blijkt een nieuwe vacature bij Tesla, ontdekte Electrek. Het bedrijf is op zoek naar een leidinggevende voor het nieuwe bedrijfsonderdeel. Die persoon moet helpen bij 'de lancering en groei van een nieuwe elektriciteitsleverancier'. Kandidaten moeten ervaring hebben in 'de detailhandel van elektriciteit voor woningen' en verstand hebben van decentrale energiebronnen en -opslagpunten, zoals zonnepanelen.

Naast elektrische auto's maakt Tesla ook al jaren producten voor het opwekken en opslaan van zonne-energie, zoals thuisaccu's en zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Meer details over de verkoop van elektriciteit aan huishoudens zijn nog niet duidelijk.

Virtuele elektriciteitscentrale 

Tesla test al langer met klanten in Californië een zogeheten virtuele elektriciteitscentrale. Eigenaren van een Tesla-thuisaccu voor de opslag van zonne-energie, de Powerwall, leveren daarbij samen elektriciteit aan het lokale stroomnetwerk. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij storingen in het reguliere stroomnetwerk. Sinds kort krijgen de Tesla Powerwall-eigenaren daar ook een vergoeding voor: 2 dollar per kilowatt-uur.

Het bedrijf maakt ook grotere energieopslagsystemen, de Powerpack en Megapack.

Review: Tesla Model Y

Luister ook: