ASUS ROG Phone 6/6Pro
Smartphones boven 1000 euro

ASUS ROG Phone 6/6Pro

15-08-2022 13:20 Laatste update: 13-04-2023 15:17

De ASUS ROG Phone 6 en 6 Pro zijn smartphones die zijn gericht op de mobiele gamer. Maar met de allerbeste hardware van het moment zijn ze stiekem geschikt voor elke veeleisende gebruiker.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Deze smartphones zijn speciaal gericht op gamers en hebben daarom onder meer een sneller scherm en uitgebreider koelsysteem dan de gemiddelde smartphone. De ROG Phone 6 en 6 Pro hebben net als hun voorgangers een 6,78-inch amoledscherm met een resolutie van 2448x1080 pixels. Dit keer halen de schermen een verversingssnelheid tot 165Hz, vorige modellen gingen tot 144Hz.

Deze toestellen draaien beiden op een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chip. Die chip wordt gekoeld door een nieuw ontworpen koelsysteem, GameCool 6. Een speciaal thermisch materiaal omhult de chip volgens ASUS van alle kanten, wat ervoor zorgt dat de chip tot 10 graden Celsius koeler is dan zonder het systeem.

Naast die interne, passieve koeling zit er ook bij deze ROG-telefoons weer een externe, actieve koelventilator. Gebruikers klikken die AeroActive Cooler 6 op de achterkant van de telefoon. De koeler blaast vervolgens koude lucht recht op de chip, die daarom precies midden in het toestel is gemonteerd. De batterij is ondertussen in twee delen aan weerszijden van de chip geplaatst, zodat de warmte van de onderdelen elkaar zo min mogelijk beïnvloedt.

De ROG Phone 6 en 6 Pro zijn verder voorzien van verbeterde Air Triggers. Dat is een sensorstrip op de zijkant van het toestel, die aanrakingen en gebaren vlak erboven kunnen detecteren. Als de telefoons horizontaal worden gehouden, kunnen die strips dienst doen als trigger-knoppen in games. Verder zijn beide nieuwe ROG Phones nu voorzien van een extra schermpje achterop, waar kleine animaties en boodschappen op getoond kunnen worden. Er is een reeks nieuwe ontwerpen voor dat schermpje.

De ROG Phone 6 heeft tot 16GB LPDDR5-werkgeheugen, bij de 6 Pro gaat dat tot 18GB. Beide telefoons zijn er met maximaal 512GB opslagruimte. De toestellen hebben een 6000mAh-accu met ondersteuning voor 65W-snelladen. De laadpoort zit op de zijkant, voor handiger laden tijdens het gamen. Ook kan worden gekozen om bedraad te spelen zonder te laden; ook dat scheelt weer in temperatuur. De telefoons hebben achterop een 50 megapixel hoofdcamera en een 13 megapixel ultragroothoeklens met macrofunctie. Voorop zit tevens een 50 megapixel selfiecamera.

De ASUS ROG Phone 6 is er in zwart en wit vanaf 999 euro, de ASUS ROG Phone 6 Pro is er in wit vanaf 1299 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Erg goed scherm
  • Zeer snelle prestaties
  • Enorme batterij
  • Zeer snel laden
  • Game-accessoires
  • Geen draadloos laden
  • Vrij opvallend ontwerp