Advertenties in je inbox

Microsoft Outlook toont meer reclames in mobiele apps

22 augustus om 16:16
Laatste update: 22 augustus om 16:18

Gratis gebruikers van Microsoft Outlook krijgen voortaan meer advertenties te zien in de Android- of iOS-app van de e-maildienst.

Microsoft toonde al langer reclames in de inbox van Outlook, maar beperkte dat tot nu toe tot het tab 'Overig', voor gebruikers die de functie 'Gefocuste inbox' gebruiken. Daarbij worden e-mails gesplitst tussen de inboxen 'Prioriteit' en 'Overig'. Wie de standaard-inbox gebruikte, zag tot nu toe geen advertenties tussen de mails in Outlook.

Daar is nu verandering in gekomen. Voortaan worden ook advertenties getoond in de standaard-inbox van gratis Outlook-gebruikers. Dat bevestigt Microsoft tegenover The Verge. De advertenties zien er grotendeels hetzelfde uit als normale emails, maar bevatten rechtsboven een klein 'Ad'-embleem.

Wie ze niet wil, moet betalen

Gratis Outlook-gebruikers die de advertenties niet in hun hoofd-inbox willen zien, kunnen vooralsnog de Gefocuste inbox gebruiken. Dan worden advertenties alleen getoond in de inbox 'Overig'. De enige manier om helemaal geen advertenties meer te zien, is volgens Microsoft door een abonnement op Microsoft 365 te nemen.

Veel gratis gebruikers van Outlook hebben intussen negatieve recensies achtergelaten in de Apple App Store en de Google Play Store. Een deel van de Outlook-gebruikers is al erg lang gratis gebruiker van de Microsoft-maildienst, soms al sinds de jaren 90 toen de dienst onder de naam Hotmail populair werd.

Luister ook de Bright Podcast: