© LG

IFA 2022: buigbare oled-tv, vouwlaptop en projectorlamp

Het buigbare oled-scherm van LG

Nieuwe gadgets op IFA 2022

IFA 2022: buigbare oled-tv, vouwlaptop en projectorlamp

31-08-2022 14:07 Laatste update: 03-09-2022 15:42

Op Europa's grootste techbeurs IFA in Berlijn laten fabrikanten de komende dagen hun nieuwe producten zien. In de aanloop naar het event zijn veel nieuwe gadgets al aangekondigd. Bright pikt de krenten uit de pap.

Fabrikant LG presenteert tijdens de IFA een hele reeks nieuwe apparaten, waaronder zijn eerste oled-tv met een gebogen scherm. De kromming van de 42 inch LG Flex gaat verder dan die van de meeste gebogen gaming-monitoren. Gebruikers kunnen de kromming instellen met een knop op de afstandsbediening, waarna een motor het scherm aanpast. Handmatig aanpassen kan ook, waarbij er 20 verschillende niveaus van de kromming mogelijk zijn.

De LG Flex ondersteunt Dolby Vision met 4K 120 Hz en meerdere HDMI 2.1-functies zoals variable refresh rate (VRR) en auto low latency mode (ALLM). Ook zijn er twee naar voren gerichte 40W-speakers ingebouwd. Met de multi view-modus zijn twee videobronnen naast elkaar te zien. Meerdere specs en de prijzen heeft LG nog niet bekendgemaakt.

 

Asus-laptop met vouwbaar scherm

Asus maakte op de IFA bekend dat zijn laptop met een groot opvouwbaar touchscreen, de Zenbook 17 Fold OLED, binnenkort in Europa op de markt komt. Het 17,3 inch scherm met 2,5K-resolutie is in het midden te vouwen. Ook is de laptop als een grote tablet te gebruiken. 

Bij de laptop levert Asus een bluetooth-toetsenbordje, dat met magneetjes aan de onderkant van het apparaat is te bevestigen. De Zenbook 17 Fold OLED verschijnt in het vierde kwartaal en kost in Nederland vanaf 3699 euro.

 

Projector, lamp en speaker in één

Het Chinese merk XGIMI is op de IFA aanwezig met de Magic Lamp, een combinatie van een slimme plafondlamp, een projector en ingebouwde Harman Kardon-speakers. Kortom: drie apparaten in één. De projector ondersteunt 1080p-beelden die tot 100 inch breed zijn te projecteren. De beamer heeft een helderheid tot 1200 ANSI-lumen en ondersteunt Dolby Audio en DTS Virtual:X-geluid.

De bediening van de Magic Lamp gaat via een smartphone-app of met spraakopdrachten. Ook zijn video's vanaf een smartphone te casten via onder meer Apple AirPlay. De Magic Lamp kost 1150 euro in China, de Europese prijs volgt later dit jaar.

 

Oordopjes met touchscreen-case

JBL onthulde nieuwe draadloze oordopjes, de Tour Pro 2, waarbij vooral de bijbehorende oplaadcase de aandacht trekt. Het doosje beschikt over een klein touchscreen, waarop gebruikers allerlei functies van de oortjes kunnen bedienen. Ook kan het kleine schermpje inkomende gesprekken en berichten tonen.

De oordopjes ondersteunen Bluetooth 5.3 en kunnen de ruisonderdrukking aanpassen aan het omgevingsgeluid. De accuduur van de oortjes is 10 uur en de case voegt daar 30 uur aan toe. De Tour Pro 2-oordoppen kosten 249 euro en zijn vanaf januari verkrijgbaar.

 

Soundbar met tv-standaard

Het Deense luxemerk Bang & Olufsen onthulde een nieuwe soundbar die tegelijk een gemotoriseerde tv-standaard is. De Beosound Theater heeft 12 speakerdrivers en kan een onderdeel vormen van een Dolby Atmos 7.1.4 surroundsysteem.

De Beosound Theater kan dienst doen als een draaibare tv-standaard die op de vloer staat, maar de soundbar is ook los aan de muur te bevestigen. De soundbar ondersteunt onder meer AirPlay 2, Google Cast, bluetooth en Spotify Connect. Er komt zowel een versie met stoffen bekleding als eentje met hout. De prijzen zijn stevig en beginnen bij 6490 euro. 

Bright doet de komende dagen verslag van de hoogtepunten van IFA 2022.

Luister ook de Bright Podcast