© Ben Rothstein/Amazon Prime

Rings of Power is best bekeken première ooit op Amazon Prime
Streaminghit

Rings of Power is best bekeken première ooit op Amazon Prime

04-09-2022 19:02 Laatste update: 05-09-2022 08:24

The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft vrijdag op de premièredag wereldwijd ruim 25 miljoen kijkers getrokken. Het is daarmee de best bekeken première ooit van de streamingdienst Amazon Prime Video.

"Het is op de één of andere manier toepasselijk dat Tolkiens verhalen - die behoren tot de populairste aller tijden, en die velen beschouwen als de ware oorsprong van het fantasy-genre - ons naar dit eervolle moment hebben geleid", reageert Amazon Studios-baas Jennifer Salke op het succes.

Het eerste seizoen van The Rings of Power is sinds 2 september te streamen op Amazon Prime Video. De achtste en laatste aflevering van het seizoen verschijnt op 14 oktober. 

De serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's The Hobbit en The Lord of The Rings af.

Duurste serie ooit

Amazon telde voor het eerste seizoen van The Rings of Power zo'n 465 miljoen dollar (406 miljoen euro) neer. Het is daarmee de duurste serie die ooit is gemaakt. Amazon zou in totaal meer dan 1 miljard dollar besteden aan The Rings of Power. 

Uit uitgelekte documenten bleek eerder dit jaar dat Amazon mogelijk wel vijf seizoenen van The Rings of Power wil maken, evenals een nog niet aangekondigde spin-off serie.

Luister ook over Rings of Power:

House of the Dragon op HBO Max

The Rings of Power verschijnt kort na de start van een andere populaire serie op een concurrerende streamingdienst: House of The Dragon, een prequel van Game of Thrones, is 21 augustus te zien bij HBO Max. In de eerste week werd House of the Dragon in de VS ook al meer dan 25 miljoen keer bekeken. De nieuwe afleveringen van de HBO-serie komen in Nederland op maandagen online. De seizoensfinale is op 23 oktober.