bright op banden e-bike formule e formula 1 elektrische fiets
Bright op Banden

Bright op Banden: Formule E en e-bikes aan het front

10 september 2022 om 09:41
Laatste update: 24 mei 2023 om 15:41

Ons nieuwe tv-programma Bright op Banden presenteert je het vervoer van de toekomst. In aflevering 1 stappen we op militaire e-bikes en bezoeken we de Formule E, met de Nederlander Nyck de Vries. Bekijk nu de hele uitzending.

Brights bandenbijters Bram, David en Rutger tonen in Bright op Banden elke week de nieuwste voertuigen en meest bijzondere innovaties op het gebied van vervoer. Bright op Banden kijk je zaterdag om 18:00 op RTL Z, zondag om 12:30 op RTL 7 of op Videoland. Met deze week:

E-bikes aan het front

Oekraïne zet in de strijd met Rusland bijzondere e-bikes in om soldaten door de frontlinie te laten breken. Deze militaire voertuigen zijn vaak uitgerust met anti-tankwapens en ander zwaar materieel. David, Bram en Rutger proberen op een offroad-baan in Spaarnwoude de Nederlandse militaire e-bike Trefecta te temmen. Ook rijdt Rutger een rondje op de e-quad REEQ en mag Bram een rondje op de EZRaider.

Formula E

Rutger is in Berlijn om de Formula E een handje te helpen. De elektrische variant van de Formule 1 mist namelijk nog wat celebrities en historie, vindt hij. Rutger sprak coureur Nyck de Vries, reed een rondje over het circuit, en beantwoordt samen met het publiek de vraag: welke race klinkt beter?

Rutgers Stroomcursus: Vehicle-to-What?

De elektrische auto is langzaam maar zeker aan het veranderen van vervoersmiddel tot batterij op wielen. Het is nu al mogelijk om de nieuwste e-auto als rijdend stopcontact in te zetten, met een adapter heb je altijd een 220V-aansluiting mee. In de toekomst kan je zelfs geld verdienen met je auto door stroom terug te gaan leveren. Rutger doceert.

Vreemd Voertuig: step met drie wielen

De Taito is een mooie en degelijke step met drie wielen, bedacht in het Belgische Gent. Bram en David rijden een rondje en bepalen: is dit een hebbertje of een dumpertje? 

Volg ook de updates over Bright op Banden.