Podcastplatform Podimo haalt 59 miljoen euro op
Podcasts

Podcastplatform Podimo haalt 59 miljoen euro op

14-09-2022 11:56 Laatste update: 11:57

De abonnementsdienst voor podcasts Podimo heeft 58,6 miljoen euro aan nieuwe investeringen opgehaald. Het aantal abonnees is volgens Podimo in een jaar tijd vervijfvoudigd.

Het Deense bedrijf hoopt met de investering verder te kunnen uitbreiden op de snel gegroeide markt voor podcasts, onder andere door in nieuwe programma's te investeren.

Podimo maakte niet direct bekend hoeveel het bedrijf waard is na de kapitaalinjectie. Durfinvesteerders 83North, Highland Europe en Saban Ventures staken het meeste geld in de in 2019 opgerichte podcastdienst.

Aantal abonnees vervijfvoudigd

Podimo werkt volgens een vergelijkbaar model als Netflix. Luisteraars betalen maandelijks een vast bedrag om onbeperkt podcasts en audioboeken te luisteren. Het bedrijf zegt dat het aantal abonnees in een jaar tijd is vervijfvoudigd, zonder absolute aantallen te noemen. Het personeelsbestand is sinds 2021 verdubbeld.

Dag en Nacht Media

Podimo kocht eerder dit jaar Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland. Met de overname van Dag en Nacht Media verhuisden allerlei bekende Nederlandse podcasts naar Podimo. Het ging onder andere om Man Man Man, Mr. Big, Jong Beleggen, Alle Geschiedenis Ooit, De Rode Lantaarn, Een Podcast over Media, De Vierkante Ogen Show en Televisië.

Luister ook: