Bright op Banden: elektrische ligfiets en rijdend stopcontact
Bright op Banden

Bright op Banden: elektrische ligfiets en rijdend stopcontact

17-09-2022 16:09 Laatste update: 24-05-2023 15:41

In deze tweede aflevering van Bright op Banden verblijven David, Bram en Rutger op een natuurcamping zonder stroomaansluiting. Toch nemen ze alle gadgets mee. Ook rijdt Bram op een bijzondere elektrische ligfiets en test David een elektrische eenwieler.

Brights bandenbijters Bram, David en Rutger tonen in Bright op Banden elke week de nieuwste voertuigen en meest bijzondere innovaties op het gebied van vervoer. Bright op Banden kijk je elke week op RTL ZRTL 7 of op Videoland. Met deze week:

Camping du Nerd

Ik ga op vakantie en ik neem mee: genoeg stroom om het weken lang uit te houden. Steeds meer nieuwe elektrische voertuigen kunnen gebruikt worden als stopcontact. Daarom nemen de presentatoren al hun favoriete campinggadgets mee naar een natuurcamping zonder stroomaansluiting.

Met dank aan Staatsbosbeheer voor de kampeerplek De Dennen in Schoonloo.
Met dank aan Kampeerwereld Hendriks in Ermelo voor het uitlenen van de opblaasbare Dometic-tent
Met dank aan Camptoo voor het beschikbaar stellen van de Tonke Mercedes EQV

Podbike: elektrische capsulefiets

Bram mag een middagje het prototype van de Podbike meenemen. Deze overdekte elektrische ligfiets van Noorse makelij zorgt voor een unieke rijervaring, maar is nog wel erg onaf.

Rutgers Stroomcursus: EV-ontgroening

Je eerste kilometers in een elektrische auto kunnen best spannend zijn. Rutger geeft een korte les waarna je je nergens meer zorgen over maakt.

Elektrische eenwieler

David probeert zijn weg te vinden op een elektrische eenwieler, de Onewheel XR. Wordt het 'hebben' of 'dumpen'? 

Met dank aan Voltes.nl voor het beschikbaar stellen van de eenwieler.

Binnenkort: De Elfstepjestocht

Binnenkort zie je in Bright op Banden onze Elfstepjestocht: op één dag langs de elf Friese steden op elf verschillende (elektrische) stepjes. Hiermee halen we geld op voor teelbalkankeronderzoek. 

Volg de updates over Bright op Banden.