© Blizzard

beelden diablo iv diablo 4 gelekt blizzard game
Na groot GTA 6-lek

Ook veel beelden uitgelekt van nog niet verschenen game Diablo IV

19 september 2022 om 15:23
Laatste update: 19 september 2022 om 15:25

Nadat een hacker bijna een uur aan beelden van de nog niet verschenen volgende GTA-game lekte, zijn er nu ook 40 minuten van de ook nog niet verschenen game Diablo IV gelekt. In dit geval lijkt het niet om een hack te gaan.

Bij het grote GTA-lek is sprake van een losgeldeis en er wordt gesproken van 'het grootste lek ooit in de gamegeschiedenis'. In het geval van de gelekte beelden van Diablo IV lijkt het echter niet om een hack te gaan, maar om een onbedoeld lek. Midden in beeld staat namelijk een groot watermerk, wat doet vermoeden dat het hier gaat om gelekte beelden van een testversie van Diablo IV.

De site VGC denkt dat het gaat om beelden van een testversie die door vrienden en familie van de game-ontwikkelaars wordt gespeeld.

Games worden in diverse stadia van de ontwikkeling getest door allerhande spelers, om de kwaliteit van de game te waarborgen. Vaak moeten zulke spelers een NDA-verklaring tekenen, waarmee zij beloven de beelden niet met anderen te delen.

Vervolgstappen nog onduidelijk

Via het watermerk in beeld zal ontwikkelaar Blizzard de lekker mogelijk kunnen opsporen. Het is niet bekend of Blizzard dat ook daadwerkelijk gaat doen. Er zijn al eerder beelden van Diablo IV uitgelekt, maar dat waren kortere fragmenten. Toch lijkt ook deze langere video geen details te bevatten die nog niet bekend waren.

Diablo IV werd al eind 2019 aangekondigd en zou eigenlijk al dit jaar verschijnen voor de pc, PlayStation 4, Playstation 5 en Xbox One, Series X en S. De game werd echter uitgesteld.

GTA 6 werd pas begin dit jaar aangekondigd en laat vermoedelijk nog enkele jaren op zich wachten. Van GTA zijn door Blizzard zelf ook nog geen beelden getoond. Ook andere informatie over het spel is nog niet officieel naar buiten gebracht.