Streamingdienst

Publieke omroep mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden

Publieke omroep mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden
21 september om 12:01
Laatste update: 21 september om 12:09

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven.

Met de uitbreiding van NPO Start kunnen onder meer programma's die 's avonds lineair worden uitgezonden, overdag al vooruitgekeken worden. Dat kon tot dusver niet omdat NPO Start officieel een dienst is waarmee programma's die eerder op de tv-zenders van NPO te zien waren, teruggekeken konden worden.

Eerder dit jaar oordeelden de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur adviseerden positief.

Programma's speciaal voor NPO Start

De toestemming van Uslu maakt het nu ook mogelijk om het aanbod van het gratis toegankelijk platform NPO Start verder uit te breiden met programma's die speciaal gemaakt zijn voor de streamingdienst.

De eerste titels die de komende periode op NPO Start zullen verschijnen zijn onder meer Pointer Checkt, waarin nepnieuws onderzocht wordt, een VIPS-serie van Au Pairs en een documentaireserie van Fidan Ekiz over de cancelcultuur.

Ook programma's die tot nu toe alleen via de online kanalen van de omroepen te zien waren, kunnen nu via NPO Start bekeken worden. 

Luister ook: