Exit Apple-topman die na schunnige opmerking viral ging
TikTok-video ging viral

Topman weg bij Apple na uitspraak over vrouwen met grote borsten

30 september 2022 om 09:33
Laatste update: 30 september 2022 om 11:58

Tony Blevins, een belangrijke topman van Apple, vertrekt bij de iPhonemaker nadat een filmpje waarin hij zei dat het 'strelen van vrouwen met grote borsten' zijn werk was, op TikTok viral was gegaan.

In de TikTok-video werd Blevins, terwijl hij zijn Mercedes-Benz SLR McLaren parkeerde, door een influencer gevraagd wat hij voor de kost doet. "Ik heb rijke auto's, speel golf en streel vrouwen met grote borsten, maar ik neem weekenden en feestdagen vrij", antwoordde Blevins. 

De uitspraak lijkt volgens Amerikaanse media een verwijzing naar een zin van de hoofdpersoon in de film 'Arthur' uit 1981. De TikTok-video is inmiddels 1,4 miljoen keer bekeken.

'Verkeerde poging tot humor'

Na een intern onderzoek werd Blevins, die al 22 jaar bij Apple werkte, uit zijn functie ontheven. Hij zou vervolgens zelf hebben besloten te vertrekken. "Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die beledigd was door mijn verkeerde poging tot humor", zei Blevins in een reactie tegen Bloomberg. 

Deals met leveranciers

Blevins was als vice-president inkoop bij Apple verantwoordelijk voor het sluiten van deals met leveranciers en partners, zoals de fabrikanten van onderdelen voor de iPhone. Volgens Bloomberg speelde Blevins een belangrijke rol bij het 'terugdringen van de kosten van veel cruciale onderdelen' in Apple-apparaten. Hij zou heel goed zijn geweest in het uitspelen van leveranciers om betere prijzen voor Apple te krijgen.

Binnen Apple stond hij volgens de Wall Street Journal bekend als 'de Blevinator'. Blevins was een van de ongeveer dertig managers die direct rapporteerden aan ceo Tim Cook of coo Jeff Williams.

Luister ook:<iframe allow="autoplay *; encrypted-media *; fullscreen *; clipboard-write" frameBorder="0" height="175" style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent" sandbox="allow-forms allow-popups allow-same-origin allow-scripts allow-storage-access-by-user-activation allow-top-navigation-by-user-activation"></iframe>