Dit wordt de eerste elektrische auto van Maserati

De elektrische Maserati GranTurismo Folgore.

Elektrische auto's

Dit wordt de eerste elektrische auto van Maserati

03-10-2022 15:01 Laatste update: 15:39

Het Italiaanse sportwagenmerk Maserati heeft de nieuwe GranTurismo onthuld, die ook in een volledig elektrische versie op de markt komt. De elektrische GranTurismo verschijnt in de tweede helft van 2023.

Bij de nieuwe GranTurismo biedt Maserati de keuze uit een elektrische aandrijving of een verbrandingsmotor. De volledig elektrische versie heet Folgore, net als de elektrische Grecale Folgore die het Italiaanse merk onlangs al aankondigde. Maar de nieuwe elektrische GranTurismo zal eerder verkrijgbaar zijn.

De Maserati GranTurismo Folgore heeft drie elektromotoren, samen goed voor 761 pk en 1350 Nm koppel. De vierwielaangedreven auto trekt in 2,7 seconden op van 0 naar 100 km/u en haalt 200 km/u in 8,8 seconden. De topsnelheid is 320 km/u en het maximale laadvermogen is 270 kW.

Het 92,5 kWh-accupakket, waarvan 83 kWh echt te gebruiken is, zorgt voor een actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-test. Vanaf 2025 wil Maserati van al zijn modellen een elektrische versie aanbieden en rond 2030 moeten alle nieuwe Maserati's elektrisch aangedreven zijn.

Motorgeluiden in elektrische versie

De Italiaanse fabrikant zegt dat de elektrische versie tijdens het rijden realistische motorgeluiden kan laten horen die in real-time worden gegenereerd op basis van de elektromotoren. De geluiden zijn deels gemaakt op basis van opnames van de V8-modellen.

De versies met benzinemotor, die Modena en Trofeo heten, zijn een stuk lichter dan de elektrische Folgore en er zijn wat verschillen, waaronder in de bumpers. Maserati heeft nog geen beelden van het interieur naar buiten gebracht.

Volgens Maserati start de verkoop in de EU in juli 2023. De prijzen zijn tussen 175.000 en 220.000 euro. 

Kijk ook: zo worden auto's steeds veiliger.