Valse start voor populaire game Overwatch 2 door serveraanvallen

Overwatch2

Games

Valse start voor populaire game Overwatch 2 door serveraanvallen

05-10-2022 10:24 Laatste update: 11:51

Gamebedrijf Activision Blizzard is gisteren en vandaag getroffen door serveraanvallen, waardoor de introductie van de langverwachte game Overwatch 2 werd verstoord. Gamers klaagden over verbindingsproblemen en lange wachtrijen voor het inloggen.

Volgens Activision Blizzard werden er meerdere grote DDoS-aanvallen uitgevoerd op de servers van Overwatch 2, dat dinsdagavond werd uitgebracht. Door de cyberaanvallen vielen bij spelers de verbindingen met de gameservers uit. Ook ontstonden er lange wachtrijen bij het inloggen op de game. Over de problemen kwamen bij DownDetector, dat storingen van internetdiensten bijhoudt, ruim 12 uur lang klachten binnen.

Spelers van Overwatch 2 klaagden ook over de vele fouten in de game. Activision Blizzard heeft intussen een lijst met bekende bugs gepubliceerd.

Miljoenen spelers

Overwatch 2 is een van de belangrijkste games van het jaar voor Activision. Het origineel verscheen zes jaar geleden en werd in totaal door meer dan 50 miljoen gamers gespeeld. Afgelopen maanden speelden ruim 9 miljoen mensen het spel.

Dat eerste deel maakt nu plaats voor het vervolg, waar ook de personages en levels uit dat eerste deel in terugkomen. Het tweede deel breidt die zaken uit en belooft ook meer verhalende onderdelen, die echter pas volgend jaar worden toegevoegd. Ook is het tweede deel nu free-to-play, net als games als Fortnite.

Overwatch 2 is dus gratis te spelen, maar wie meer inhoud sneller wil ontgrendelen kan in-game-valuta en een zogenoemde Battle Pass aanschaffen. Daarmee zijn de vaak bekriteerde lootboxes geen onderdeel meer van de game. Overwatch 2 dwingt bovendien een andere balans af bij het samenstellen van teams. Dat zou de wedstrijden dynamischer en sneller moeten maken; de game wordt ook als e-sport gespeeld op het hoogste, betaalde niveau.

Overwatch 2 is gratis te spelen en is beschikbaar op pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S en Nintendo Switch.

Overname door Microsoft

Microsoft kondigde in januari aan Activision over te nemen voor 69 miljard dollar. Die overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders in meerdere landen. Er zijn zorgen over de gevolgen van de overname voor de concurrentie op de gamemarkt. Activision is een van de grootste gamebedrijven ter wereld met een jaaromzet van 8 miljard dollar.

IKEA stapt in gaming: hoe bevalt dat?