Voortaan Microsoft 365

Microsoft: merknaam Office gaat verdwijnen

13 oktober om 12:25
Laatste update: 13 oktober om 12:37

Microsoft stopt binnenkort met het gebruik van de merknaam Office bij zijn kantoorsoftware, zoals Word, Excel en Powerpoint. De programma's en diensten heten straks allemaal Microsoft 365.

Microsoft wil in november beginnen met het hernoemen van de software en diensten die nu nog Office heten. Daarbij wordt begonnen met Office.com. In januari worden ook de Office-apps voor Windows en de mobiele Office-apps omgedoopt tot Microsoft 365.

De nieuwe Microsoft 365-app krijgt ook een andere vormgeving, een nieuw pictogram en meer functies dan de huidige Office-app.

Microsoft 365

De reden voor de verandering is dat de online-abonnementsdienst Microsoft 365 volgens het bedrijf nu 'het belangrijkste productiviteitspakket' van het bedrijf is. Microsoft 365 biedt toegang tot de online-versies van Office-programma's en onder meer OneDrive en Teams. De dienst droeg tussen 2010 en 2020 de naam Office 365.

Word, Excel en PowerPoint blijven los te koop

De tekstverwerker Word, het spreadsheetprogramma Excel, de presentatiesoftware Powerpoint, het e-mailprogramma Outlook en de samenwerkdienst Teams blijven gewoon zo heten.

Microsoft blijft eenmalige aankopen van programma’s als Word, Excel en PowerPoint aanbieden aan consumenten en bedrijven via Office 2021 en abonnementen voor overheden. Ook verandert er niets aan de lopende Office 365-abonnementen.

Sinds 1988

Office werd in 1988 door Microsoft-oprichter Bill Gates aangekondigd. Het was de marketingterm voor het pakket met kantoorsoftware van het bedrijf. Vanaf de eerste versie maakten Word, Excel en PowerPoint onderdeel uit van Office. In 2017 haalde de omzet uit de abonnementsdienst die van de licenties op het Office-pakket in.

Luister ook: