OnePlus 10T
Smartphones 500-750 euro

OnePlus 10T

10-10-2022 13:40 Laatste update: 14-10-2022 14:44

Met de 10T speelt OnePlus weer eens succesvol mee in de gewichtsklasse waarin het groot werd: die van betaalbare premiumtelefoon.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

OnePlus verdiende zijn plek op de onvergeeflijke markt voor smartphones door 'veel voor weinig' te bieden. Die strategie is niet meer zo helder als in de beginjaren, maar deze OnePlus 10T zit weer op het juiste pad.

Het is een toestel met een 6,7 inch 1080p 120HZ-oledscherm. Dat oogt prachtig en scrollt soepel; alleen de maximale helderheid van rond de 800 tot 900 nits blijft achter bij de concurrentie. Op de chip valt echter helemaal niks af te dingen: de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 is de snelste Android-chip van het moment. Het instapmodel heeft 8GB werkgeheugen, maar er zijn ook versies met 12GB en 16GB.

De camera is zoals altijd bij OnePlus het zwakste punt. Slecht is de 50 megapixel-hoofdcamera niet, maar hij blijft duidelijk achter bij concurrenten als de Pixel 7. Bij deze 10T geldt nog steeds: foto's en video's zijn vooral mooi bij veel (dag)licht. Heb je dat niet, dan schiet de kwaliteit veel sneller onderuit dan bij concurrenten. Verder stelt de 8 megapixel ultragroothoekcamera weinig voor en de 2 megapixel macrocamera zit er praktisch voor spek en bonen.

Waar OnePlus dan wel weer excelleert is het opladen. De redelijk grote 4800mAh-accu ondersteunt een haast idiote 150W-snelladen: van 0 naar 100 binnen 20 minuten. Zelfs drie minuutjes bijladen heeft zo al echt zin met deze OnePlus. Werkt wel alleen met de speciale bijgeleverde SuperVOOC Endurance Edition-oplader. Draadloos opladen kan helaas niet.

De software van OnePlus is oké. De softwarelaag bovenop Android voegt niet zoveel toe en maakt de telefoon hooguit wat langzamer. Wel is er een duidelijke belofte: de 10T krijgt Android 13, 14 en 15 en vanaf het moment van verschijnen 4 jaar beveiligingsupdates – een prettige gedachte. Dan een laatste minpuntje: de unieke stil-schakelaar op de zijkant van de OnePlus is bij de 10T afwezig, jammer.

De OnePlus 10T is er in zwart, wit en lichtgroen. De introductieprijs van de OnePlus 10T is 699 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Snelle chip
  • Nog sneller laden
  • Fraai scherm
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Middelmatige camera's
  • Geen draadloos laden
  • Niet waterdicht, enkel bestendig