renault 4 elektrische auto
Elektrische auto's

Renault toont voorbode van elektrische Renault 4

17 oktober om 10:40
Laatste update: 17 oktober om 11:07

Renault heeft een conceptcar onthuld die als een voorbode dient voor een nieuwe elektrische variant op de Renault 4.

Het Franse automerk heeft vandaag op de autobeurs van Parijs een conceptauto gepresenteerd, waarmee het de klassieke Renault 4 nieuw leven inblaast. De fabrikant spreekt van 'de wedergeboorte van een icoon'.

De 4,2 meter lange Renault 4Ever Trophy is breed en hoog voor een crossover: 1,95 meter breed en 1,90 meter hoog. De elektrische motor op de vooras heeft 136 pk en de wagen heeft een accupakket van 42 kWh, iets meer dan de basisversie van de Mégane E-Tech Electric

Productieversie in 2025

De 4Ever Trophy moet leiden tot een elektrische SUV die Renault in 2025 op de markt wil brengen. Die auto zal er een stuk anders uitzien dan deze conceptcar.

De Renault 4, die tussen 1961 en 1994 werd gemaakt, was de eerste voorwielaangedreven personenauto van het Franse merk.

Verlicht logo

Veel elementen van de 4Ever Trophy zullen niet terugkomen in de productieversie. Wel moet het definitieve model voorop een paneel ook een verlicht Renault-logo krijgen. Dat is nu in de EU nog niet toegestaan, maar de Europese regels worden tegen 2025 versoepeld.

Eerder was al bekend dat er ook een elektrische Renault 5 komt, waarvan het definitieve model in 2024 wordt gepresenteerd. Beide stekkerauto's zijn gebouwd op hetzelfde CMFB-EV-platform.

Luister ook: