© Activision

Amsterdam bijna fotorealistisch nagebouwd in nieuwe Call of Duty-game

De Oude Kerk in Call of Duty, gezien vanaf de Oudezijds Voorburgwal.

Net echt

Amsterdam bijna fotorealistisch nagebouwd in nieuwe Call of Duty-game

21-10-2022 11:13 Laatste update: 13:58

Amsterdam speelt een glansrol in de nieuwe Call of Duty-game Modern Warfare II. De omgeving rond de Wallen en de Oude Kerk is overtuigend nagebouwd voor een level van de populaire game.

Call of Duty: Modern Warfare II verschijnt officieel op 28 oktober, maar het verhalende deel van de game is nu al speelbaar. Opnieuw is onze hoofdstad nagebouwd in een Call of Duty-game. Twee jaar geleden waren de Wallen al bij nacht te zien in Call of Duty: Black Ops Cold War, met een vreemd gesprek tussen twee dronkaards over bitterballen.

Nu schittert Amsterdam bij daglicht tijdens een missie in Modern Warfare II. Spelers komen vanuit een steeg op de Wallen terecht op de Oudezijds Voorburgwal, één van de ansichtkaartlocaties van onze hoofdstad. Over de gracht vol rondvaartboten kijken spelers uit op de Oude Kerk, die bijna fotorealistisch is nagebouwd.

Bekijk het Amsterdam-level:

Details kloppen allemaal

Personages zitten op terrassen en drinken fictief Groeneveld-pils. Er zijn coffeeshops, smartshops, overal staan fietsen. De details kloppen allemaal: de bestrating, lantaarnpalen, verkeersborden en de vele toeristen. Het level reikt uiteindelijk niet veel verder dan het Oudekerksplein, waar de speler in een schietpartij terechtkomt.

De missie in Amsterdam begint overigens in het donker, in het Oosterdok voor de Openbare Bibliotheek. In de achtergrond is dan onder meer het silhouet van museum NEMO te zien.

Call of Duty: Modern Warfare II verschijnt op 28 oktober voor Windows, Xbox One en Series X/S en PlayStation 4 en 5. Spelers die de game vooruitbestellen, kunnen het verhalende deel al spelen. De multiplayer-levels zijn pas vanaf volgende week beschikbaar.

Bekijk ook: backstage bij grootste Nederlandse game ooit