© Bright

'Apple gaat miljoenen minder iPhones produceren'

iPhone 14 Pro

iPhone

'Apple gaat miljoenen minder iPhones produceren'

07-11-2022 10:12 Laatste update: 10:27

Apple denkt dit jaar miljoenen iPhones minder dan eerder verwacht te kunnen produceren. Dat zou vooral komen door een dalende vraag.

Bloomberg meldt dat Apple zeker 3 miljoen minder exemplaren van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus zal produceren. Het nieuwe Plus-model kwam pas begin oktober op de markt, nadat de andere drie iPhone 14's in september verschenen.

Apple zou nu in totaal uitgaan van 87 miljoen iPhones dit jaar, waar het eerder op 90 miljoen toestellen rekende. De vraag naar de twee reguliere iPhone 14-modellen is lager dan gedacht. Vooral in China zou de verkoop fors tegenvallen.

Ook zijn er productieproblemen door de corona-lockdown in Zhengzhou, waar de belangrijkste iPhone-assemblagefabriek staat.

'Pro-modellen verkopen beter dan verwacht'

Apple zegt tegen Bloomberg dat de vraag naar de iPhone 14 Pro en Pro Max wel groot blijft. Analisten van SMBC Nikko verwachten een groter dan gedachte productie van de Pro-modellen, maar die van de iPhone 14 en 14 Plus valt juist veel lager uit. 

De nieuwe Chinese coronalockdowns dragen ook bij aan een lagere verkoop van iPhones in het land de komende weken. Het aantal coronagevallen bereikte afgelopen week het grootste aantal in zes maanden tijd.

Sowieso daalt de totale wereldwijde verkoop van smartphones al het hele jaar, mede door de oplopende inflatie en de slechte economische vooruitzichten. 

Luister ook: